Identiteettiään etsimässä – Arviossa Inside Mari

Kun olet mies, sinä saatat joskus miettiä, millaista olisi olla nainen. Millaista olisi nähdä maailma naisen silmin ja… tehdä asioita naisen kehossa. Tämän kokee Isao Komori, mangassa nimeltä Inside Mari.

Mangan on piirtänyt The Flowers of Evilistä tunnettu Shuzo Oshimi, jonka taide ja tapa tehdä mangaa on aina ollut varsin erikoista ja ainakin Inside Marin perusteella itseeni iskevää.

Teos kertoo tarinan Isao Komorista, 21-vuotiaasta kotiin linnoittautuneesta ja pervosta nuoresta miehestä, joka eräänä yönä vaihtaa kehoa lukiolaistyttö Mari Yoshizakin kanssa ja alkaa nähdä maailmaa tämän silmin vaivoineen. Ainoa ongelma on vain se, että itse Mari ei kuitenkaan siirry Yournamelaiseen tapaan Komorin kehoon, vaan katoaa teille tietämättömille. Tästä alkaa synkkä matka Marin oikean identiteetin löytämiseksi.

Arvaatte varmaan mihin tää on johtamassa?

Itse manga oli melkoinen yllätys. Tiesin kyllä etukäteen, että kyseessä on inhorealistinen visio body swap -genreen, mutta en odottanut ihan näin synkkää matkaa identiteetin ja mielen syövereihin. Pidin erityisesti siitä, kuinka se ei kaunistellut tätä Your Namen sokerilla kuorruttamaa pilvihattaralinnaa kehonvaihdosta, vaan romautti senkin antamalla realistisen kuvauksen ihmisistä, ihmisyydestä ja siitä kuinka perseestä me voidaan pahimmillaan olla esimerkiksi haavoittamalla päähahmotytön ihmissuhteita ja millaiseen tilaan se voi meidät johtaa.

 

Huonoa sanottavaa minulla ei mangasta oikeastaan löydy. Voisin mielenkiinnolla katsoa tätä vaikka animeleffana tai animesarjana, sillä aineksia tässä sille varmasti olisi. Sain tätä arvostelua kirjoittaessani tietää, että tästä on olemassa myös draamasarja, jonka voisi hyvinkin nyt lähdeteoksen lukeneena katsoa.

 

Manga löytyy Crunchyrollin mangaosastolta, lukekaa jos kiinnostuitte.

Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s