Animesuosituksia Netflixistä #01

Vuoden 2018 aikana Netflixiin on alkanut tulemaan animesarjoja aikamoisella tahdilla ja ajattelin että voisin alkaa suositella omia suosikkejani niistä.

  • Death Note

 

Otetaan ensimmäisenä alta pois ehkä se itsestäänselvin tapaus, jota suosittelisin katsottavaksi. Nimittäin Death Note.

Oletan että kaikki, jotka blogia lukevat ovat vähintäänkin nähneet tämän tulleen vastaan Netflixissä tai jossain muussa yhteydessä kuten TV-esityksenä tai mangana.

Death Note kertoo koulupoika Lightista, joka kokee maailman olevan mätä paikka. Eräänä sateisena iltapäivänä hän löytää maasta kuoleman jumala Ryukin pudottaman vihkon, Death Noten jota tämä pitää vitsinä. Päähenkilö päättää testata vihkoa rikolliseen ja yllättyy kun vihko onkin ihan totista totta. Tästä alkaa matka kohti Lightin unelmoimaa, rikollisista puhdistettua maailmaa, johon suuntaaminen ei todellakaan ole helppoa kun vastassa on muun muassa mestarietsivä L ja Interpol.

Tämä on syystäkin yksi niistä sarjoista joita voi vilpittömästi suositella katsottavaksi sillä se on niitä sarjoja jonka voi katsoa vaikkei tietäisi mitään animesta. Sarjassa on poliisisarjan tuntua ja siihen kun jää koukkuun, niin sitä haluaa vain katsoa seuraavan jakson heti perään. Katsokaa vaikka Hikisten Animenörttien jakso MoonTV:stä tähän liittyen jos haluatte yhdet mielipiteet (myös allekirjoittaneen) Death Notesta.

 

  • Fullmetal Alchemist + Fullmetal Alchemist Brotherhood

Toinen suhteellisen itsestäänselvä valinta.

Fullmetal Alchemist on varmasti kaikille tuttu sarja joko televisiosta vuodelta 2007 kun SubTV sitä esitti tai sitten mangana, jonka uusintapainos alkoi tässä taannoin.

Sarja kertoo Elricin veljeksistä, Edwardista ja Alphonsesta, joiden äiti kuolee ruttoon ja pojat fiksuina päättää käyttää alkemiaa herättääkseen kuolleen äitimuorinsa henkiin. Homma kuitenkin tunnetusti menee niin sanotusti vituiksi ja päähenkilömme joutuvat maksamaan siitä kalliin hinnan: Edward vasemman jalkansa ja Alphonse koko kehonsa. Kaiken kukkuraksi Edward menettää oikean kätensä vielä tässä rytäkässä, kun hän sitoo veljensä sielun verisinetillä kotona lojuneeseen haarniskaan. Tästä alkaa poikien pitkä ja vaarallinen matka kohti vanhoja kehojaan.

Fullmetal Alchemist on jälleen niitä sarjoja joita pystyy helposti suosittelemaan, sillä sarjassa on mielestäni tasapainoisesti kaikkea kaikille. Ja vaikkei sarja ihan alusta asti vetäisikään mukanaan, siihen huomaa palaavansa ennen pitkää aina uudelleen. Ehkä palaan tähän sarjaan vielä syventävämmässä tekstissä uudemman kerran, sillä minusta tuntuu että minulla on tästä sarjasta sekä mangana että animena vielä sanottavaa.

Tässä ensimmäiset (tosin itsestäänselvät) animesuositukset Netflixistä. Palataan asiaan joku toinen kerta.

Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s