Rakkaudesta se hevonenkin laukkaa! – Jumping 1

Mangaka: Asahi Tsutsui

Kääntäjä: Kim Sariola

Pokkareiden määrä: 4

Julkaisu: Sangatsu Manga

Arvosteltu ensimmäisen pokkarin perusteella. Kiitos Antti Valkamalle arviokappaleesta ja mangan kuvankaappauksista.

Jumping kertoo Ranista, ujosta yliopiston pääsykokeissa epäonnistuneesta tytöstä, joka ystävänsä Sayurin suostuttelun seurauksena päätyy Aomorin pikkukaupunkiin, kauas Tokiosta, kauas kotoa. Siellä ei olisi ketään tämän ystävän lisäksi joka hänet tuntisi. Tämähän on vain hyvä asia, eikö? Saisi aloittaa uuden, itsenäisen luvun elämässä.

Itsestään epävarma Ran ajautuu kaverinsa kautta myös uudessa asuinpaikassaan yliopiston ratsastuskerhoon, jossa päähenkilömme solmii erikoisen ystävyyssuhteen ongelmahevonen Tsugarun kanssa. Nämä kaksi kun ymmärtävät täysin toisiaan. Hänen kanssaan ei tarvitse ujostella. Tsugarun lisäksi päähenkilötyttömme elämään tulee muun muassa pieni ihastuksen poikanen Hinagata-nimisen nuorukaisen muodossa.

Wild Tsugaru appears!

En ole koskaan ollut mikään kovin suuri hevosurheilun suurkuluttaja. Olen ratsastanut hevosella kyllä joskus pienempänä toimintaterapiassa, mutta ne eivät koskaan kuitenkaan sykähdyttäneet minkäänsortin rakkautta lajia kohti. Tai en ainakaan koskaan myöntänyt sitä. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti mielipiteeseeni tästä mangasta, vaan se toi mieleen ne vuosien takaiset ratsastuskerrat. Kai tämä on positiivinen juttu?

Paras ja puhtoinen poika Hinagata.

Sitten itse teoksesta: Vaikken saanut mitään henkilökohtaista kosketuspintaa hahmoihin, on mukava seurata Ranin sekä Hinagatan välillä olevaa romanttista jännitettä. Myös muutkin hahmot ovat tykättäviä! Hahmot oli piirretty hyvin vaikka heillä olikin hieman leveähköt suut. Myös hevoset näyttivät hyviltä. Käännöskin toimi, sillä se oli odotettua Sangatsu-laatua. Ehkä ainoa nauramisen arvoinen asia tässä oli eräiden kaupunkilaisten puhetyyli. En itseasiassa tiedä missä päin Suomea puhutaan noin.

 

Loppujen lopuksi, Jumping oli mukava yllätys Sangatsulta ottaen huomioon sen, että en odottanut sarjalta mitään vaan lähdin avoimin mielin sitä lukemaan. Suosittelen myös juuri sinuakin, arvon lukija, tämän hirnuvan romantiikkauutuuden hankkimaan! Jatkoa odotellessa.

Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s