Lukematta jääneet, hyllyssä pölyttyneet #2 – Arkimangaa monessa eri muodossa!

Kuten hyvin lukijamme tietävät, kirjahyllyyni eksyy paljon mangaa vuoden aikana, jolloin sinne saattaa jäädä pölyttymään usea hyväkin sarja. Tässä juttusarjan toisessa osassa käsittelen useamman mangapokkarin yhdellä kertaa, jotta saan tätä arvostelu-backlogia hieman pienemmäksi. Tällä kertaa mangojen yhteinen kantava teema tuntuu olevan arki eri muodoissa.

Kiitoksia Arjen sekä Gabriel Dropoutin arviokopioista Antti Valkamalle.

Arki #7 – Nichijou on palannut!

Kun kuulin Nichijoun paluusta Suomen mangakentälle, voin myöntää että päästin pienen riemun vingahduksen sillä itseäni kiinnostavaa slice of lifeä suomeksi ei ole oikein tullut sen jälkeen kun Tonari no Seki-kun ikävästi lopetettiin julkaisun vähäisen myynnin takia. Sama kävi myös Seitsemälle Kuolemansynnille. Hyi teitä kun ette arvosta hyvää Suomi-mangaa! Itse lämpenin Arjen päräyttävälle menolle jo animena, niin tiesin että mangana tämä lämmittää kaltaiseni kylmää ja kivistä sydäntä ja samankaltaista sielua. Ja niin se tekikin.

 

Julkaisun painojälki on tavan Punainen Jättiläinen -laatua ja käännös on toteutettu hyvin, vaikka jokunen sanaleikki tuntuukin vähän tönköltä suomeksi. Nichijou, tervetuloa takaisin! Teitä on kaivattu!

 

Dead Dead Demons Dededede Destruction #1 – Arkista dystopiaa Asanon tapaan.

Tässä onkin manga, jonka käännöstä englanniksi olen odottanut jo jonkin aikaa. DDDDD kertoo tokiolaistytöistä nimeltä Kadode Koyama sekä Ouran Nakagawa, joiden elämä eräänä päivänä heittää häränpyllyä kun Tokioon hyökkää avaruusalusjonka pitäisi ainakin kaiken järjen pistää koko maailma varpailleen, mutta ei. Tytöt käyvät koulua normaalisti, kasvavat aikuisiksi ja saavat myös tietää ettei maailmaa uhkaa sinne saapuneet avaruusoliot, vaan jokin heille läheinen asia: He itse.

 

Itse Inio Asanon suurena fanina pidin todella paljon tästä ensimmäisestä pokkarista ja odotan mielelläni jatkoa. Tämä oli taattua Asano -laatua ja saakin itseltäni lämpimän suosituksen, jos hieman omituisempi arkimanga kiinnostaa.

 

Gabriel Dropout #1 – Nörttienkelin evankeliumi

Manga kertoo Gabista, taivaasta Maahan laskeutuneesta enkelikokelaasta, jota maailmamme nörtähtävät houkutteet ovat langettaneet sankarittaremme hyvinkin epämotivoituneeksi laiskuriksi, jota ei voisi vähempää kiinnostaa tutkia tapojamme. Häntä kiinnostaa vain pelata ja laiskotella. Sarjan ideana on kuitenkin seurata, miten Gabi oppii ns. talon tavoille.

 

Jo sarjan alusta asti olen saanut hymähtää positiivisesti Gabin vastuun välttelylle, se kun aina tuntuu päättyvän ohraisesti. Toivottavasti päähenkilö oppisi virheiden välttämisen laiskottelun sijastaGabriel Dropout vaikuttaa ensimmäisen osan myötä varsin kivalta ja toivonkin että se pysyy yhtä iloisena kuin tämä ensimmäinenkin osa. Jos tässä olisi sitä kauan kaivattua elämänmakuista mangaa, joka iskee muihinkin!

 

Tässä tämänkertaiset hyllyssä pölyttyneet mangat. Ensi kerralla jotain aivan muuta. Ei mulla muuta, kiitos ja kuittaus!

Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s