“Lukisin tätä jopa sanomalehdestä” – Pahispomo ja kissat

Japanilainen nimi: Aku no Boss to Neko

Mangaka: Bomarn

Julkaisuvuosi: 2017

Suomenkielinen käännös: Antti Valkama

 

Kiitos arviokappaleesta Antti Valkamalle.

 

Yksinkertaisilla ideoilla saadaan aikaan yksinkertaista mangaa monipuolisilla skenaarioilla. Tätä on Punaisen Jättiläisen mangauutuus, joka kulkee nimellä Pahispomo ja kissat.

Pokkari koostuu parin sivun mittaisista kuvakertomuksista nimettömästä Pahispomosta ja hänen omistamistaan kissoista ja kätyreistä, joita ryydittää ääniefektit ja Pomon hahaha-hehehe-höhöhö -naurahdukset.

 

Heti alkuun on sanottava, tällaista mangaa olenkin odottanut. Tätä voisin lukea vaikka krapulassa tai aamuisin sanomalehdestä Lassin ja Leevin rinnalla. Se on niin kevyttä luettavaa. Erilaiset skenaariot ja Pomon ja kissojen välinen hassuttelu toimi itselleni ja monesti hymyilin lukujen lopussa.

 

Koska tässä mangassa ei ole dialogia, suurin tekijä tässä on sen taide. Bomarnin piirrosjälki on hyvälaatuista eikä erityisemmin häiritse lukijaa. Painojälki taas on totuttua Punislaatua, joten siitä ei ole valittamista.

 

Summa summarum: Pahispomo ja kissat on kaikille soveltuvaa mukavan karvaista luettavaa ja mangan dialogittomuus tekee siitä jollain tapaa erilaisen suomeksi julkaistun teoksen kuin muista. Manga julkaistiin myös hyvään aikaan, sillä jouluna lukijat haluavat nollata päätään ja siihen tämä on juuri oiva teos.

Jefre Akemire

Yksi kommentti artikkeliin ”“Lukisin tätä jopa sanomalehdestä” – Pahispomo ja kissat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s