Rikostarinoita tulevaisuudesta – Tarkastaja Akane Tsunemori 01

Tulevaisuudessa rikoksen ajatteleminenkin on menolippu manan majoille. Näin ainakin sanoo Gen Urobuchin tunnettu rikossarja Psycho-Pass, jonka manga-adaptaatio saatiin Suomeen tässä taannoin nimellä Tarkastaja Akane Tsunemori. Syynä Psycho-Pass -nimen puuttumiseen on sen Japanin pään kustantaja.

Sarja kertoo Akane Tsunemorista sekä Shinya Kogamista, jotka työtovereineen yrittävät estää rikosten tapahtumista tulevaisuuden dystopisessa Japanissa. Tätä maailmaa valvoo Sibylla -järjestelmä, joka helpottaa ihmisten elämää monella tapaa niin yleisen elämän kuin työpaikkojen hankinnan suhteen. Tämä järjestelmä on myös vastuussa rikoksentorjuntaryhmästä, jossa päähenkilömme työskentelevät. Se ilmoittaa jos jossain on rikos ja hankkii siihen soveltuvan tarkastajan sekä tämän työparin, enforcerin paikalle hoitamaan tilanteen. Siinä missä enforcerin työhön kuuluu lihastyö ja aseen hallinta, kuuluu tarkastajan työhön enforcerin hallitseminen sillä heillä on rikollisten kanssa yhtälailla stressin tapaisen rikoskertoimen nousu herkässä.

Psycho-Pass kuuluu suosikkianimeitteni joukkoon ja kun kuulin että tästä on olemassa manga, joka tulee kotimaan kielelle, oli sanomattakin selvää että olin kiinnostunut teoksesta. Kuitenkin luettuani sen minulle jäi hyvin ristiriitaiset ajatukset tästä. Olisin halunnut nähdä tämän mangan olevan irrallinen osa itse animesta, vaikkapa katsauksena Akanen menneisyyteen. Itse julkaisusta minulla ei ole pahaa sanottavaa, sillä se on jo hyväksi todettua Sangatsu/Punainen Jättiläinen -laatua. Myös taiteesta vastannut Hikaru Miyoshi on osannut piirtää PP:n hahmot sellaisiksi kuin ne ovat animessakin.

Kannattaako tätä lukea jos on jo katsonut animen ja tietää mitä siinä tapahtuu? Kyllä ja ei, sanoisin. Tämän ollessa suomeksi, se on ainoa tapa nauttia Psycho-Pass -sarjasta jos englanti ei ole katsojalle vahvin kieli. Suosittelen tätä varsinkin niille, joille anime ei ole ennestään tuttu ja haluaa lukea kuinka Akanen ja Kogamin seikkailut oikein jatkuvat. Myös rikosmangaa odottaneille tämä on suositeltava, sillä suomeksi sellaista ei ole ollut oikein saatavilla sitten Salapoliisi Conanin suomenkielisen kääntämisen lopettamisen.

Luen kuitenkin mielelläni mangan loppuun, jos se tarjoaisi minulle jotain ennen näkemätöntä animen ulkopuolelta.

Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s