”…ja sitten heitä olikin vain yksi…” – Ajatuksia Touhyou Game: One Black Ballot to You -mangasta

Survival Game -sarjoja on pilvin pimein ja tässä on yksi hieman omaperäinen genren edustaja. Saanen esitellä: Touhyou Game: One Black Ballot to You.

 

Alkuperäinen nimi: Touhyou Game: Anata ni Kuroki Ippyou wo

Taide ja tarina: CHIHIRO, G.O. ja Tatsuhiko.

Julkaisuvuodet: 2014-2015

Lukumäärä: 17

Pokkarimäärä: 3

Touhyou Game kertoo luokasta, joka mangan alussa aloittaa huvin vuoksi tällaisen suosioäänestyksen. Eipä tiennyt luokka mitä suosioäänestyksen häviäjälle tapahtuu – Se on Game Over, kirjaimellisesti. Tämän myötä mangan keulakuvahahmo Shuusuke luokkakavereineen lähtee tutkimaan, kuka tai mikä tämän brutaalin pelin takana on samalla yrittäen selviytyä pelistä hengissä.

Tämä manga on piirretty ja luotu vuosina 2014-2015 ja sen julkaisemisesta on vastuussa Big Gangan -niminen mangalehti. Piirtämisestä ja tarinasta on vastuussa nimimerkit CHIHIRO, G.O. ja Tatsuhiko. Tästä mangasta on myös virallinen enkkujulkaisu nimellä “Tohyo Game: One Black Ballot To You”, joka on saatavilla kolmen pokkarin pituisena. Englanninkielisestä julkaisusta on vastuussa Yen Press.

Olen lukenut tästä mangasta kaksi pokkaria ja pidän siitä hyvinkin paljon. Olisin lukenut sen jo varmasti netistä loppuun jos siitä olisi olemassa fanikäännös, mutta tämä manga on niin tuntematon että enkkulainen virallinen käännös on ainoa tapa mulle lukea tämä taideteos.

Se mistä pidän tässä mangassa on että se on edes vähän omaperäinen muihin selviytymispeli -genren sarjoihin verrattuna. Siinä missä muissa sarjoissa tiimipeli vie pitkälle, Touhyou Gamessa kaverin suojelu ei auta – kuoleman on niitettävä satoaan. Jos äänestysajan päätyttyä joku ei ole äänestänyt tai peli päättyy joidenkin äänestysehdokkaiden kohdalla tasapeliin, kuolema korjaa heidät pois pelistä.

Ei Touhyou Game ole kuitenkaan täydellinen manga. Sen heikoin osa on sen hahmokaarti. Hahmot pelaavat kyllä hyvin yhteen pattitilanteen tullessa, mutta ovat samaan aikaan vain tyhjiä kuoria ilman persoonallisuutta ja taustatarinaa. Hahmoista ei saa minkään sortin otetta. Jokainen kuolema on vain “meh”. Se vaan tapahtui.

Suosittelenko Touhyou Gamea? Kyllä suosittelen, mutta varauksella. Jos olet todellakin selviytymispeli-genren suuri ystävä ja etsit jotain saman genren edustajaa luettavaksi, niin silloin kannattaa hankkia, mutta jos selviytymissarjat ei ole juttusi, niin silloin älä edes vaivaudu, et kostu siitä ollenkaan.

Jefre Akemire

Yksi kommentti artikkeliin ””…ja sitten heitä olikin vain yksi…” – Ajatuksia Touhyou Game: One Black Ballot to You -mangasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s