Loskaisen ja harmaan Pasilan värikäs valopilkku: Yukicon 4.0

Yukicon tapahtui tässä menneenä viikonloppuna ja ajattelin, että voisin kirjoittaa siitä blogitekstin, koska emme voi tehdä tästä podcastia, sillä olin ainoa SRO:n pääkolmikosta, joka tapahtumassa kävi.

Viime vuoden tapaan Pasilassa sijaitsevan Messukeskuksen Kokoustamon tiloissa järjestettiin anime- ja pelitapahtuma Yukicon.

img_2273
Nyt conin isoin inforuutu oli aidattu, ei pääse kävijät näyttöä rikkomaan.

Tänä vuonna tapahtuman teemana oli Survival Games, eli Selviytymispelit. Teemaa oli hyödynnetty jotenkuten hyvin niin ohjelman kuin tapahtuman ulkoasun puolesta. Tapahtuma alkoi avajaisilla, joka oli tehty visuaalinovellin sekä tapahtuman ulkoasua mukaillen ja molemmilla Yukiconin maskoteilla, Yuki-kunilla ja Pyryllä oli äänet kyseisessä videossa. Se oli hauskasti ja hyvin toteutettu, saipahan hyvät naurut aikaan ja hyvän alun tapahtumaviikonlopulle.

Ennen conin aukeamista conipaikan läheisyydessä oli jäätävät jonot.
Ennen conin aukeamista conipaikan läheisyydessä oli jäätävät jonot. Olin itse jo käynyt conipaikalla heittämässä omat kamppeet narikkaan ja vaihtamassa vaatteet conin fiiliksen mukaiseksi.

Liikuskelin tapahtumassa lähinnä luennonpitäjäkaverini Rudin seurassa. Kyllä minä AMV-porukan miitissäkin kävin pyörähtämässä, mutta pääasiana olin tapahtumaan tullut pitämään ohjelmaa, en vain olemaan yhtenä conin kävijöistä. Itse ohjelmasta kerron sitten hieman myöhemmin.

Kävin kiertämässä myyntipöytäsalin suht varhain tapahtumassa ja tarkastelin, mitä sieltä löytyi. Perus Fantasiapelien pöytä täynnä mangaa, josta löysin itselleni uusimman Boku no Hero Academian pokkarin numero 7. Myös Manga Cafe ja muut conien myyntipöytäsaleista tutut kasvot toivat väriä tuohon miniversioon Akihabarasta. Positiivisesti yllättävin asia koko myyntisalissa oli pelimyynnin kasvu viime vuosiin verrattuna muun muassa Facebookissa Pelikonsolit ja Pelit (Retro) -ryhmää pitävän Paolon myyntipisteen sekä Puolenkuun pelien oman myyntipisteen voimin, eli lompakko tulisi huutamaan tyhjyyttään ja Visa Electron vinkumaan. Onnistuin aika hyvin omasta mielestäni pysymään aisoissa ostelun suhteen.

Ohjelmassa tuli paljon keskustelua mm. Kingdom Heartsin mekaniikoista, tarinasta ja myös sen sivupeleistä.
Ohjelmassa tuli paljon keskustelua mm. Kingdom Heartsin mekaniikoista, tarinasta ja myös sen sivupeleistä.

Ensimmäinen (ja oikeastaan ainoa kunnollinen) luento-ohjelma, jota menin kuuntelemaan lähinnä ohjelmasaliin tutustumisen takia oli Sora “LEd” Hietalan pitämä “Miksi videopelit koukuttaa?”. Hänellä oli tarkoitus pitää se siskonsa kanssa, mutta kuulemma hän oli tullut kipeäksi, joten hän veti sen yksin ja mielestäni se oli hyvä ilman toista osapuoltakin, sillä pitäjä otti meidät kuuntelijat huomioon aiheissa ja kysyikin esimerkiksi meidän suosikkipeliämme tai kuinka meidän pelihistoriamme alkoi. Oli mukavaa myös olla vähän vastarannan kiiski joidenkin asioiden suhteen :D.

Me mentiin sen ohjelman jälkeen (muistaakseni) Rudin kanssa syömään Pasilan aseman Subwayhyn subit ja sain samalla maksettua hänelle velat, jotka olin Traconin aikana onnistunut hankkimaan. Sen jälkeen palasimme conipaikalle viimeistelemään sunnuntaina esitettävä ohjelmamme “Battle Royalen Äpärälapset” loppuun. Sen jälkeen kokeilimme jotain tabletilla olevaa rytmipeliä, jossa oli kaikenlaisia biisejä testattavana. Pelin nimeä en tiedä, mutta jos joku tietää, kertokoon sen minulle.

Sen jälkeen taisin itse kuljeskella vähän siellä sun täällä lähinnä AMV-kisaa odotellen. Voin sanoa, että minua kyllä rankasti sapetti koska jouduin takaosaan katsomaan kun etuosan paikat oltiin varattu aiemmin, kiitos ernujen varaamien (mutta silti käyttämättömäksi jääneiden) paikkalippujen. Sitten kun katsoi sitä etuosaa juuri kisan alussa, ei kaikkia paikkoja oltu edes täytetty, joten se tuntui itsestäni siltä, että taas oli onnistuttu ottamaan hyvä paikka sellaiselta, joka olisi kisaa halunnut mennä katsomaan ns. paremmilta paikoilta. Kyllä minulle paikka takaosasta näin jälkeenpäin ajatellen kelpasi koska siellä äänentoisto oli hyvä verrattaen sunnuntaiaamun AMV-showhun, jossa olin eturivissä oman videoni takia.

Kisan voittajat.

Takaisin AMV-kisaan. Paljon hyviä videoita, laatu oli korkealla ja AMV-vastaava Sanna Nousiainen piti hyvin kisan kasassa. Voittajat oli aikalailla helposti pääteltävissä muutamia yllätyksiä lukuun ottamatta. Olin tuomareiden kanssa monesta videosta samaa mieltä, mutta kyllä yleisön suosikkipalkinto meni jälleen BL-fanityttöjen riemunkiljahdusten piikkiin eikä editointitaidon piikkiin. En sano, etteikö kisan yleisöpalkinnon voittanut osaisi editoida (osaa kyllä), mutta mielestäni yleisöpalkinnon olisi saanut voittaa tämä video, sillä se pisti koko salin (mukaan lukien minut) nauramaan:

Sunnuntaina meikäläinen ei pahemmin ohjelmissa käynyt, vaan lähinnä psyykkasin itseäni omaa puheohjelmaani ja otin rennosti. Istuin greenroomissa, kävin luennon läpi Rudin kanssa, kävin myyntipöytäsalissa viimeisen kerran ostelemassa tavaraa ja kävin katsomassa AMV-shown, joka koostui AMV-kisasta karsiutuneista videoista. Siinä ohjelmassa myös äänestettiin voittajavideo ja sen palkinnon pokkasi oheinen video, joka oli omastakin mielestä Shown Hauskin Video.

Sitten mennään meidän ohjelmaan, “Battle Royalen Äpärälapset”.

otsikkodiav2

Puhuimme luennolla yhdestä Survival Game -genren tunnetuimmasta ja uranuurtaneesta teoksesta, Battle Royalesta ja sen jälkeen tulleista “äpärälapsista” eri mediamuodoissa. Mielestäni ohjelmamme meni odotettua paremmin ja niin meni Rudinkin mielestä. Saimme myös kuulla, että meidän tekemämme setti oli parempi kuin samassa salissa samana päivänä aiemmin pidetty ohjelma. 

Psst, jos joku blogin lukijoista oli luennolla, olisi mukava kuulla, mitä olit siitä mieltä.

img_2297

All around, Yukicon oli tänäkin vuonna todella mukava tapahtuma, vaikka Twitterissä tulikin luettua vähän huolestuneita asioita liittyen tapahtumapaikan sotkemiseen. Tällaiset asiat aiheuttavat päänvaivaa monelle, kävijöistä tapahtumapaikan henkilökuntaan, mutta ennen kaikkea tapahtuman järjestäjille ja työvoimalle. Haluamme pitää Kokoustamon conipaikkana Yukiconille vielä tulevaisuudessakin, eiköstä juu? Joten ensi kerralla, siivoa jälkesi ja laita roskat roskiin tai jos ne eivät mahdu, niin vaikka siihen roskiksen viereen.

Seuraava tapahtuma, johon olen menossa, on Oulussa järjestettävä Matsucon. En tiedä kirjoitanko siitä, mutta katsotaan.

Nähdään taas!

Jefre Akemire
Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s