Desucon Frostbite 2017 coniraportti

 

Saapui jälleen Tammikuun loppu ja oli vihdoin taas aika matkustaa Lahden Sibeliustalolle Desucon Frostbiteen. Luvassa oli mukava coniviikonloppu ja niinhän se olikin taas kerran. Tuli tavattua ihmisiä pitkästä aikaa ja kaikenlaista tuli tehtyä. Kiinnostavaa ohjelmaakin oli sen verran paljon, että joutui tekemään vaikeita päätöksiä ohjelmien suhteen.

Desucon Frostbite-88.jpg

Saavuimme coniin hyvissä ajoin ja ehdimme avajaisiin. Avajaiset olivat hyvät kuten aina ennenkin. Jälleen oli tehty hauska ja viihdyttävä esitys, joka myös sopi hyvin tapahtuman kunniavieraaseen. Esityksessä parodioitiin Cowboy Bebopia, jossa kunniavieras Toshihiro Kawamoto on ollut hahmosuunnittelijana.

Avajaisten jälkeen olikin sitten ensimmäisen luennon aika. Kyseinen luento oli Anime tieteen silmin 2, joka käsitteli eri anime- ja mangakohtauksia tieteen näkökulmasta. Olin kuullut paljon kehuja ensimmäisestä Anime tieteen silmin-luennosta, joten olin ehkä hieman pettynyt. mutten kovin pahasti. Luennonpitäminen oli hieman takkuilevaa ja luennolla ei ollut kunnollista rakennetta, mutta se oli silti mielenkiintoinen ja viihdyttävä.Desucon Frostbite-78.jpg

Luennon jälkeen lähdimme Tsuokarin kanssa käymään Animediscomiitissä. Miitissä oli varsin mukavaa. Pääsi näkemään vanhoja tuttuja sekä sai uusille nimimerkeille kasvot. Miittiä oli onneksi siirretty aiemmaksi, jotta miittiä ei tarvinnut jättää välistä seuraavan luennon takia.

Miitin jälkeen olikin aika conin ensimmäiselle Gorimin pitämälle luennolle, joka käsitteli taideohjaaja Shichiro Kobayashia. Luento kertoi hyvin Kobayashin urasta eri isojen animeohjaajien kanssa, Kobayashin työskentelytavoista sekä siitä, kuinka suuri vaikutus Kobayashilla on ollut animen taustataiteeseen. Gorimin luennot ovat olleet ennenkin todella hyviä, eikä tämä ollut poikkeus.

Desulounge oli tällä kertaa ravintola Lastussa, joten kävimme Tsuokarin, Hampan ja muiden kanssa juomassa pari olutta. Jazz soi, mikä oli ihan kiva, mutta Lastussa ei oikein mielestäni päässyt siihen Desulounge-tunnelmaan. Toivottavasti kesän Desuun Lounge siirrettäisiin taas sinne, missä se on yleensä ollut.

Lauantaiaamuna kävimme Tsuokarin kanssa katsomassa Unrealityn konserttia pääsalissa. Unrealityn konsertti viime vuoden Frostissa oli todella hyvä ja se oli myös tänäkin vuonna – ellei jopa hieman parempi. Parhaimpina sovituksina jäivät mieleen Blood & Guts Berserkistä ja Moon Turn A Gundamista. Kuten podcastissakin totesimme: kannattaa käydä kuuntelemassa Unrealityn konserttia, jos on conissa tai sen ulkopuolella mahdollisuus.

Desucon Frostbite-59.jpg

Unrealityn jälkeen olikin sitten aika ensimmäiselle kunniavierasohjelmalle. Ohjelmassa Toshihiro Kawamoto kertoi urastaan animen parissa. Kaikista mieleenpainuvin asia ohjelmassa oli osuus, jossa Kawamoto näytti hahmodesignkansioitaan ja kertoi samalla, miten hahmosuunnitteluprosessi menee. Lopussa pidetty Kawamoto vs yleisö kivisaksetpaperi-ottelu oli myös hauska lisä ohjelmaan.

Kunniavierasohjelman jälkeen Tsuokari lähti vilkaisemaan Skip Beat!-luentoa ja itse lähdin vilkaisemaan myyntipöytäsalia. Myyntipöytäsali oli lähes samanlainen kuin muissa Desuconeissa aiemmin, mutta tänä vuonna taidekujan lisäksi myös kirpputori oli siirretty myyntipöytäsaliin. Kirpputori toimi todella hyvin – ellei jopa parhaiten kaikista kirpputoreista, joita Desuconissa on ikinä ollut. Tsuokarin tultua pois luennolta kävimme vielä syömässä ennen 6-tuntista luentomaratoonia puusepässä.

Mikko Lammen Escaflowne-luento oli ensimmäisenä vuorossa. Se oli perus hyvä animesarjaa käsittelevä luento, jossa käytiin läpi Escaflownen taustoja, sen tarinaa ja pohdittiin, onko se relevantti vielä nykypäivänä. En itse keksi hirveämmin mitään kritisoitavaa.

desucon-frostbite-49

Toisena oli Gorimin toinen luento, joka käsitteli Japanin oikeusjärjestelmää. Kyseessä on ehkä raskain coniluento, jossa olen ikinä käynyt. Ei todellakaan ollut kovin helppoa kuunneltavaa ja Gorimin äänestä päätellen ei myöskään ollut kovin helppoa kerrottavaakaan. Kaikista kamalinta kuultavaa oli vankien ja heidän läheistensä kohtelu.

Desucon Frostbite-47.jpg

Synkistä aiheista päästiinkin Touniksen Madhouse-luentoon, joka oli se piristysruiske, joka tuli tarpeeseen edellisen luennon päätyttyä. Touniksen luento käsitteli studioon liitettyjä tärkeitä henkilöitä, studion historiaa ja studion brändiä. Huumoria oli paljon joukossa, mikä teki Touniksen luennosta viihdyttävän. Luento oli jälleen myös tosi informatiivinen, mitä Tounikselta osasi odottaa.

Illan viimeisenä luentona oli Tursakkeen OVA-animea käsittelevä luento. Luennolla puhuttiin OVA-animesta, sen historiasta ja siitä, mitä se on mahdollistanut aikanaan. Luento oli todella mielenkiintoinen ja informatiivinen. Tietty oli tosi harmi, että luentoon oli sisällytetty niin paljon asiaa, ettei kaikkea ehditty käymään kunnolla läpi. Tähän oli kuitenkin hyvä lopettaa päivän luentoputki. Menimme vielä pariksi tunniksi Lastuun juomaan olutta ja juttelemaan ihmisten kanssa, kunnes olikin taas aika lähteä.

Desucon Frostbite-43.jpg

Sunnutaiaamu menikin sitten pyöriessä conipaikkaa ympäri sillä aikaa, kun Tsuokari haki Kawamoton nimikirjoituksen. Tekken 7:aa kävin testaamassa Hampan kanssa, kun siihen oli kerran mahdollisuus ja se vaikutti ihan kivalta peliltä.

Desucon Frostbite-38.jpg

Seuraavana olikin vuorossa Toshihiro Kawamoton Q&A. Kysymykset oli jälleen tarkistettu ennakkoon, kuten ennenkin. Kysymysten lisäksi oli mielestäni kiva, että Kawamoto piti kuvien avulla esittelykierroksen Studio Bonesilla, mikä oli ehdottomasti Q&A:n muistettavin osuus.

Viimeisenä ohjelmana ennen päättäjäisiä kävimme kuuntelemassa Jussi Karin Anime, aikuisuus ja asuntolaina-luentoa. Luento oli mukava katsaus siihen, miten aikuisuus vaikuttaa animeharrastukseen. Luento oli myös maustettu Jussille tyypillisellä huumorilla, joten luennon aikana tuli naurettua tosi paljon. Luento oli tosi viihdyttävä, kuten Jussilta osasi odottaa.

Desucon Frostbite-3.jpg

 

Lopulta oli sitten päättäjäisten aika. Kuten aikasemmissakin Desuconeissa avajaisissa aloitettu tarina päätettiin päättäjäisissä. Päättäjäisten puoli esityksestä oli omasta mielestäni ehdottomasti se hauskempi. Päättäjäisissä paljastettiin myös seuraavan Desuconin kunniavieras, joka on ääninäyttelijä Yuki Kaji (tunnettu mm. roolistaan Attack on Titanin Ereninä). Tämän paljastuksen jälkeen oli mukava lähteä kotiin odottamaan seuraavaa Desuconia.

 

Reiska
Reiska

 

Kuvat Tsuokari

Lisää kuvia

https://flic.kr/s/aHskTAKHzp

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s