Eläimet lentokoneita, mitä vielä? – Ensireaktiossa Lindbergh

Lindbergh -kansikuva

Kuvan lähde: http://kirjakissa.blogspot.fi/2016/11/ahndongshik-lindbergh-1.html

Mangan piirtänyt: Ahndongshik

Pokkarimäärä: 8 (Arvio kirjoitettu yhden pokkarin perusteella)

Suomentanut: Juha Mylläri

Arviokappaleesta kiitos Antti Valkamalle.

Heti ensiksi minun on sanottava että Ahndongshik ei ole minulle tuttu mangaka enkä ollut kuullut Lindberghistäkään ennen Sangatsu Mangan julkistusta, joten tämä arvio tulee olemaan hyvin pintaraapaisun oloinen. Kenties teen syvemmän arvion kun sarja on tullut loppuun.

Manga kertoo Elduran eristyneessä valtiossa asuvasta Knit-pojasta, jonka unelmana on päästä lentämään kuin hänen isänsä. Ainoa vaan, Eldurassa lentäminen on valitettavasti kielletty, kiitos tyrannian lailla hallitsevan kuningas Ornithoksen. Eräänä päivänä Knit tapaa Sharkin, joka tekee pakkolaskun Elduraan. Tästä alkaa suuri seikkailu, joka muuttaa Knitin maailmaa merkittävästi.

Välillä sitä miettii, mitä helvettiä minä oikein luen. Tämä tapahtui myös Lindberghin kanssa ja varsinkin silloin kun eläimiltä näyttävät Lindberghit muuttuvat koneiksi. Tätä en osannut odottaa sillä odotin Lindberghiltä koneilla lentäviä ihmisiä en koneiksi muuttuvia eläimiä, joilla ihmiset lentää. Tämä oli positiivinen “mitä helvettiä”-elämys ja odotan lisää innolla.

Sarjan käännöksestä vastaan Juha Mylläri ja hän on käännöksen tehnyt hyvin. Mitään valittamista minulla ei siitä ole. Myös painojälki on tavanomaista Sangatsu Mangan laatua ja värisivuistakin on melkein tullut jo pysyvä lisä molempien mangamerkkien mangoihin, josta pidän. Vielä kun saataisiin omnibukset, niin voin sanoa Sangatsun tai minkä tahansa muun suomalaisen mangamerkin ottavan rahani.

Minun on hyvin vaikea sanoa taiteesta yhtään mitään sillä en ole piirtäjä-ihmisiä ja kuten alussa sanoin, Ahndongshik ei ole minulle tuttu mangaka joten en voi verrata sitä muihin hänen teoksiinsa.

Ensimmäinen sarjan pokkari on hyvin pitkälti vasta alkusoittoa sarjalle ja sen takia tuntuukin hieman hitaanlaiselta. Odotukset kuitenkin sarjaa kohtaan eivät ole miinuksella. Jatkoa odotellessa.

Jefre Akemire
Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s