Suhteellisen Surullinen Animevuosi 2016 a la Jefre Akemire

Vuosi 2016 on ollut harrastukseni sekä monelta muultakin kannalta todella huono vuosi. En ole saanut oikein katsottua mitään ja jos olen saanut animen katsottua, olen saanut katsottua sen jälkijunassa. Tässä tekstissä kertaan hieman sarjoja, joita olen katsonut sekä sarjoja joihin olen tutustunut tänä vuonna ja poimin muutaman hyvän tärpin, joita voin suositella muutamalla lauseella.

Okei, aloitetaan.

 1. Haikyuu!

Haikyuu2

 • Haikyuu!:hun minä tutustuin jo vuoden 2015 syksynä, kiitos animekerhon nuorten, jotka äänestivät sarjan ensimmäiseksi katsottavaksi sen silloin. Loppuun Haikyuu!:n ensimmäisen kauden sekä yli puolet tokasta kaudesta sain katsottua yhteisömme isotöisimmän projektin kautta ja hyvä niin sillä pidin Haikyuu!:sta valtavasti sen värikkään hahmokaartin sekä mukaansatempaavan fiiliksen takia.
 1. Sakamoto Desu ga? (Haven´t You Heard, I´m Sakamoto)Sakamoto
 • Sakamoto oli itselleni kevätkauden 2016 hypeanime Boku no Hero Academian lisäksi eikä turhaan, sillä kyseinen sarja aiheutti minussa jäätäviä huutonauruhetkiä kun Sakamoto olikin odotettua etevämpi. Vaikka sarjan huumori pyörii yhden vitsin ympärillä (Sakamoto onnistuu kaikessa mitä ikinä tekeekään) on se yksi hauskimpia sarjoja ikinä, joita olen katsonut. Suosittelen sarjaa katsottavaksi, jos kaipaat piristystä huonosti menneeseen päivääsi.
 1. Shikabane Hime (Corpse Princess)

Shikabane1

 • Tässä tämän listan tuntemattomin sekä ehdottomasti synkin tapaus, sillä en ole kuullut Shikabane Himestä puhuttavan koskaan. Kyseessä on jälleen yksi toimintasarja, joka on itselläni ollut ns. Plan-to-watch -listalla jo aivan liian pitkään. Sarja keskittyy Shikabaneihin, rauhattomiin sieluihin, joilla on jäänyt jotain maailmassa ennen kuolemaansa kesken, sekä niitä tappaviin Shikabane Himeihin, jotka myöskin ovat Shikabaneja, mutta he toimivat ihmisten kanssa. Olen sarjaa kirjoitushetkellä katsonut vasta 7 jaksoa, sillä katson sarjaa lähinnä animeyhdistyksen allnighter-viikonlopuissa. Voin kirjoittaa sarjasta laajemmin sitten kun olen katsonut sen loppuun. Suosittelen sarjaa sen synkkyyden sekä helpon katsottavuuden takia, sillä en ole vähään aikaan saanut sellaista tyytyväisyyden tunnetta synkästä animesta kuten tästä.
 1. Boku no Hero Academia (My Hero Academia)Academia
 • Sankariakatemialla oli jo ennen animen alkua varsin vahva fanikunta ja hype takanaan hyvin myyneen mangaversion ansiosta. Myös itse kuulun tähän fanikuntaan ja voinkin sanoa että anime lunasti odotukseni olemalla sitä mitä lupasikin: päätöntä, hyvinanimoitua ja monipuolista toimintaa sekä erittäin hyvää hahmokehitystä. Olen itse lukenut manga-adaptaatiota hieman animea pidemmälle ja voi pojat mitä sieltä on sitten kakkoskaudella tulossa, innolla odottaen.
 1. Rozen Maiden

RozenMaiden

 • Sitten mennään tämän listan klassikkostatuksen saaneeseen animeen, Rozen Maideniin. Sarja on jälleen niitä, jotka ovat olleet sellaisella ”pitäs kattoo koska klassikko”-listalla mutta en ikinä saanut aikaiseksi ennenkuin tänä vuonna kiitos muutamien nimeltämainitsemattomien lautakulttuurin tyypin järjestämän katseluillan. Sarja kertoo taistelevista antiikkinukeista sekä heidän omistajistaan, mediumeista. Näiden nukkejen taistelun takana on Battle Royale -tyylinen Alice Game -peli, jonka voittaja tulee saamaan täydellisen tytön, ”Alicen” roolin sekä hän saa tavata nukkejen luojan, mystisen ”isän”. Suosittelen sarjaa katsottavaksi ihan vain siksi, että se on animenkatsojan ainakin kerran elämässä nähtävä.

Tässä olikin meikäläisen viisi animesuositusta sarjoista, joita olen tänä vuonna katsonut. Kenties teen vastaavanlaisen listan jossain vaiheessa jostain muusta aiheesta.

Jefre Akemire
Jefre Akemire

2 kommenttia artikkeliin ”Suhteellisen Surullinen Animevuosi 2016 a la Jefre Akemire

 1. Oiihhh… Raatoprinsessa… kaikki se toiminta, loistava alkutunnari ja harvemmin nähdyn buddhalaisen mytologian hyväksikäytö teki sarjasta jotain erilaista… tosin sitten se töksähtävä loppu ja muutama hahmo söi uskottavuutta…. no.. kyllä tuo silti viihdytti… plussaa tosiaan Jefren mainitsemasta tunnelmasta… tässä ei paljon huumorin kukkaset kukkineet, jollei laskenut munkki Keisein pervoilua… Minai de best girl ^^

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s