Sachika Misawa: Cooleista kaunottarista söpöihin Idoli-tyttöihin

IMG_1443
Sachika Misawa

 

Sachika Misawa on tehnyt lyhyen uransa aikana monenlaisia rooleja cooleista kaunottarista söpöihin idoli-tyttöihin. Misawan kiinnostus ääninäyttelyä kohtaan alkoi yläasteella kuunnellessaan Sakamoto Maaya-nimisen ääninäyttelijän albumia, josta hän innostui. Hän lähti netistä tutkimaan, miten päästä ääninäyttelijän uralle ja päätyi vuonna 2009 KADOKAWAxUP-FRONT STYLE Idol Seiyuu Audition 2008–kilpailuun ja voitti tämän kilpailun. Kilpailu ei ole kovin tunnettu Japanissa ja se järjestettiin vain kerran. Misawan vanhemmat olivat aluksi hieman kilpailuun osallistumista vastaan, mutta antoivat luvan, koska Misawa selkeästi halusi osallistua. Misawalla ei ollut näyttelykokemusta ollenkaan ennen kilpailuun osallistumista.

Misawan rooleja
Misawan rooleja

Misawa on voittonsa jälkeen ääninäytellyt monissa animeissa. Hänen rooleihinsa kuuluvat esimerkiksi Rayet Areash (Aldnoah.Zero), Chitaru Namatame (Akuma no Riddle), Minami Azuma(Tokyo ESP), Yukari Kohinata(Locodol) ja monia muita. Sachika Misawa tunnetaan parhaiten roolistaan Accel Worldin Kuroyukihimenä. Kuroyukihime oli hänelle ensimmäinen rooli, jossa oli paljon repliikkejä ja jossa uudelleenottoja piti ottaa paljon. Kuroyukihime on ollut Misawalle tärkeä hahmo, koska se on tuonut hänet suuremman yleisön tietoisuuteen. Kysyimme Misawan mielipidettä Accel Worldin päähenkilöstä Haruyukista ja Misawan mielestä Haruyuki ei ole kovin päähenkilömäinen, mutta Haruyuki on todella lämminsydäminen hahmo. Rayet Areash animessa Aldnoah.Zero on Misawan uusimpia ääninäyttelyrooleja. Rayet on ns. jumissa kahden maailman välissä ja kysyimme häneltä, minkälaista oli näytellä tällaista hahmoa. Misawa kertoi miettivänsä näytellessään oman elämänsä kautta, miltä hahmon elämä tuntuisi ja hänen mielestään välillä oli vaikeaa studiossa, kun pitäisi näytellä hahmoa, joka ei luota kehenkään, kun vastanäyttelijät olivat todella ystävällisiä.

Misawa kertoi haluavansa jatkossa näytellä enemmän coolien hahmojen lisäksi söpöjä ja pirteitä tyttöhahmoja sekä myös joskus taikatyttöroolin. Misawa sanoi haluavansa aina tietää näyttelemästään hahmosta sen, mikä hahmolle on kaikkien tärkeintä. Misawalla jää silloin tällöin myös rooli päälle ja hän saattaa tehdä pieniä asioita, kuten hahmo tekisi. Ensimmäisen roolinsa jälkeen Misawa ajatteli, että ”ei tämä nyt mennyt ihan niin kuin halusin”, minkä takia hän ajatteli seuraavalla kerralla parantavansa ja sanoikin saaneensa paljon vinkkejä muilta ääninäyttelijöiltä. Misawan isoimmat ääninäyttelijäesikuvat ovat Sakamoto Maaya ja Tamura Yukari. Hän pitää Maayasta, koska Maaya tekee monenlaisia rooleja ja Misawa haluaisi itsekin pystyä samaan. Tamura Yukarista hän innostui ensimmäistä kertaa kuullessaan tämän radio-ohjelmaa.

Misawa katsoi pienenä paljon animea ja se oli hänelle silloin enemmän vain viihdettä. Ääninäyttely uransa kautta nykyään hän miettii usein, ketä mikin takana on ja miten he ovat koe-esiintyneet. Misawa katsoo silti nykyään perheensä kanssa Gintamaa ja hänen äitinsä on iso Gintoki-fani. Kysyimme myös, haluaisiko Misawa päästä tekemään roolin sarjaan joskus, ja hän vastasi, että se olisi todella hienoa ja äitikin varmaan ilahtuisi. Misawa opiskelee tällä hetkellä yliopistossa, jonka jälkeen hän aikoo ruveta tekemään täysiaikaisesti ääninäyttelijän työtä.

Misawan äidin lempihahmo Sakata Gintoki
Misawan äidin lempihahmo Sakata Gintoki

Suomen matka on Misawalle toinen ulkomaanreissu ylipäätään. Suomessa hän on pitänyt luonnosta ja arkkitehtuurista. Lisäksi hän mainitsi, että ihmiset ovat olleet mukavia ja samalla tavalla ujoja kuin japanilaiset. Hassua hänen mielestään oli se, että osalla oli toppatakki päällä ja osalla taas shortsit ja t-paita, niin hän ei oikein osannut sanoa mikä vuodenaika on. Desuconissa oli Misawan mukaan todella hyvä tunnelma ja ihmiset käyttäytyivät todella hyvin. Hän oli myös todella yllättynyt, kuinka paljon faneja hänellä on täällä. Hän myös piti kävijöiden cosplay-asuista. Hänen mielestään ne sopivat pitäjilleen tosi hyvin ja hän oli yllättynyt siitä, että suurin osa puvuista oli itsetehtyjä. Desuconin päätteeksi Misawa oli tehnyt pienen hyvästelyvideon kävijöille, koska ei kerennyt jäädä päättäjäisiin. Hän toivoi myös pääsevänsä ehkä tulevaisuudessa Suomeen työn tai loman merkeissä.

Reiska
Reiska
Tsuokari
Tsuokari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s