Ihmiskunnan uusi paratiisi, kyberuniversumi DEVAn keskusyksikköön on hakkeroitunut tuntematon hakkeri. DEVAn korkeimmat viranomaiset lähettävät agentti Angela Balzacin maahan jäljittämään hakkeria. Mitkä ovat hakkerin motiivit? Angela saapuu Arhan mechalla maan kuihtuneelle pinalle. (Lähde: Myanimelist)
Rakuen Tsuihou näytettiin Desucon Frostbite-tapahtumassa 13.2.2015 ja olimme sitä paikan päällä katsomassa. Päätimme arvostella elokuvan porukalla!

Alkuasetelman tila, jossa ihmiset ovat digitailisoinneet itsensä, on kiinnostava aihe muissakin animeteoksissa, mutta Rakuen Tsuihou onnistuu pitämään sen ainutlaatuisena.

Alussa esitellään omasta mielestä hienosti tuo Oden mainitsema ihmisten digitalisoituminen ja samalla myös esitellään nopeasti digitaalisen maailman heikkouksia.

Ja elokuva ei ole synkkyydeltään ihan perinteistä Urobuchia, vaikka siinä näkyy paljon Urobuchimaisia juttuja, kuten se, että hahmot keskustelevat paljon heidän ympäröivästä maailmastaan. Urobutchi on ollut aina hyvä luomaan erilaisia maailmoita.

Minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Borderlands-videopeli Urobuchin luomana ja maapallon tilasta tuli mieleen Pandoran planeetta Borderlandistä.


Alussa Angela Balzac esitellään kylmäpäisenä ja aikuismaisena hahmona, mutta kun Angela lähetetään maahan, niin käytös muuttu teinityttöimaiseksi. Tosin hahmo kehittyy elokuvan loppua kohden takaisin aikuisempaan suuntaan.

Pidin kovasti Angelan ja Dingon arvomaailmojen vastakkainasettelusta. Digitaalisessa todellisuudessa elänyt Angela ei elokuvan alussa vielä ymmärrä Dingoa, joka maassa kasvaneena on oppinut nauttimaan elämän jokaisesta pienestä hetkestä.

Hahmot on ovat tietyssä mielessä kliseisiä, mutta tässä kontekstissa, kuten Odekin mainitsi, hahmot ovat todella toimivia.

Minulle tulee Angela ja Dingo suhteesta mieleen alussa ehkä pikkaisen isä-tytär-suhde, koska Dingo opettaa Angelalle todella paljon maalaisjärkeä ja edistää huomattavasti Angelan aikuistumista.

Minulle myös tuli sellainen olo, että Dingo olisi jonkin sortin isähahmo Angelalle.

Dingo on kuin Express Bus eli siististi cool! Voin sanoa vielä, että Dingo on siisti dandymainen hahmo, joka ei kuitenkaan ole kovin tyhmä.

Elokuvan alussa esitellään hakkerina hahmo nimeltä Frontier Setter, joka murtautuu Deva-järjestelmään ja lähettää viestin Devan asukkaille. Frontier Setter esitelläänkin myöhemmin elokuvassa ja hahmo todennäköisesti tulee yllättämään kaikki katsojat.

Frontier Setterin juonellinen arvo on niin suuri, että hahmosta ei oikein pysty puhumaan mitään spoilaamatta.

#LippisFeels

Elokuvan teemana on selkeästi ihmisyys, jota käsitellään ihmisten digitalisoitumisen ja dystopiamaisen maapallon avulla.

Ihmisyyttä käsitellään elokuvassa todella monesta kulmasta, joka oli omasta mielestä todella virkistävää ja sai itsenikin ajattelemaan, mitä ihmisyys oikeasti tarkoittaakaan. Frontier Setter on myös todella suuressa roolissa ihmisyyden käsittelyssä.

Devan konsepti eli ihmisten digitaaliseen muotoon muuttaminen herättää ajatuksia siitä, voisiko tämä tapahtua joskus tulevaisuudessa.

Rakuen Tsuihou on todella omalaatuinen tulevaisuuden kertomus.

Ensialkuun vähän pelotti ajatus siitä, että elokuva oli täysin 3DCGI:llä tehty, mutta elokuvan toimintakohtaukset ja muu visuaalinen ilme muutti mielipiteeni täysin. Voin nyt hyvillä mielin sanoa, että Rakuen Tsuihou näyttää todella hyvältä.

Ehdottomasti samaa mieltä. Katsoisin paljon enemmän mecha-animeita, jos ne kaikki näyttäisivät tältä.

Samaa mieltä.

Sidonian katsoneena olin vähän varuillani siitä, että hahmoanimaation laatu ei ehkä tule olemaan parasta mahdollista.


Elokuvasta huomasi heti alkuun jo, että elokuvan tekemisessä oli nähty paljon vaivaa siihen, että se näyttäisi 2D:maiselta.

Niimpä ja mecha designit kutittivat suuresti omia makuhermojani. Varsinkin New Arhanin design oli todella hieno.

Pidin elokuvan mechasuunnitelun yksinkertaisuudesta, mutta tarkasta yksityiskohtaisuudesta. New Arhanin pyöreä rakenne ja muuntautumiskyky toivat elokuvaan oman futuristisen vivahteensa.

Onko elokuva sitten teidän mielestänne katsomisen arvoinen?

Elokuva meni ehdottomasti omaan top 5 elokuviin. Soundtrack ja samankaltaisuudet Borderlandsin kanssa mielyttivät suuresti.

Ja pelkästään erittäin mielenkiintoinen maailma tekee elokuvasta katsomisen arvoisen. Elokuva on myös omasta mielestäni merkittävä askel 3DCGI animaation kehityksessä.

Elokuva on ihmisläheinen kertomus unelmista ja siitä, miten onnellisuus voi syntyä paljon helpommin kuin edes kuvittelemmekaan. Tämän vuoksi elokuva sopii muillekin kuin toimintaelokuvien ystäville.

Elokuva oli mielestäni hyvin Hollywood-scifi-leffankaltainen. Tosin tässä on suuremassa roolissa pieni filosofinen pohdinta ihmisyydestä, mistä pidin todella paljon, mutta uskon, että elokuva kaiken fanservicen ohessa sopisi myös ei-animekuluttajien markkinoille. Ehdottomasti katsomisen arvoinen!
Kaikki:
Olemme myös sitä mieltä, että elokuva voisi hyvin saada jatkoa.