Desucon Frostbite Elokuvanäytös – Rakuen Tsuihou – Expelled From Paradise Neljän Kimppa

 

Rakuen Tsuihou

Ihmiskunnan uusi paratiisi, kyberuniversumi DEVAn keskusyksikköön on hakkeroitunut tuntematon hakkeri. DEVAn korkeimmat viranomaiset lähettävät agentti Angela Balzacin maahan jäljittämään hakkeria. Mitkä ovat hakkerin motiivit? Angela saapuu Arhan mechalla maan kuihtuneelle pinalle. (Lähde: Myanimelist)

desuconfrostbite_logo

Rakuen Tsuihou näytettiin Desucon Frostbite-tapahtumassa 13.2.2015 ja olimme sitä paikan päällä katsomassa. Päätimme arvostella elokuvan porukalla!

Ode
Ode

Alkuasetelman tila, jossa ihmiset ovat digitailisoinneet itsensä, on kiinnostava aihe muissakin animeteoksissa, mutta Rakuen Tsuihou onnistuu pitämään sen ainutlaatuisena.


Tsuokari
Tsuokari

Alussa esitellään omasta mielestä hienosti tuo Oden mainitsema ihmisten digitalisoituminen ja samalla myös esitellään nopeasti digitaalisen maailman heikkouksia.


 

Reiska
Reiska

Ja elokuva ei ole synkkyydeltään ihan perinteistä Urobuchia, vaikka siinä näkyy paljon Urobuchimaisia juttuja, kuten se, että hahmot keskustelevat paljon heidän ympäröivästä maailmastaan. Urobutchi on ollut aina hyvä luomaan erilaisia maailmoita.


Jefre Akemire
Jefre

Minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Borderlands-videopeli Urobuchin luomana ja maapallon tilasta tuli mieleen Pandoran planeetta Borderlandistä.


Angela ja Dingo
Angela ja Dingo
Jefre Akemire
Jefre

Alussa Angela Balzac esitellään kylmäpäisenä ja aikuismaisena hahmona, mutta kun Angela lähetetään maahan, niin käytös muuttu teinityttöimaiseksi. Tosin hahmo kehittyy elokuvan loppua kohden takaisin aikuisempaan suuntaan.


Ode
Ode

Pidin kovasti Angelan ja Dingon arvomaailmojen vastakkainasettelusta. Digitaalisessa todellisuudessa elänyt Angela ei elokuvan alussa vielä ymmärrä Dingoa, joka maassa kasvaneena on oppinut nauttimaan elämän jokaisesta pienestä hetkestä.


Reiska
Reiska

Hahmot on ovat tietyssä mielessä kliseisiä, mutta tässä kontekstissa, kuten Odekin mainitsi, hahmot ovat todella toimivia.


Tsuokari
Tsuokari

Minulle tulee Angela ja Dingo suhteesta mieleen alussa ehkä pikkaisen isä-tytär-suhde, koska Dingo opettaa Angelalle todella paljon maalaisjärkeä ja edistää huomattavasti Angelan aikuistumista.


Jefre Akemire
Jefre

Minulle myös tuli sellainen olo, että Dingo olisi jonkin sortin isähahmo Angelalle.


 

Reiska
Reiska

Dingo on kuin Express Bus eli siististi cool! Voin sanoa vielä, että Dingo on siisti dandymainen hahmo, joka ei kuitenkaan ole kovin tyhmä.


Tsuokari
Tsuokar

Elokuvan alussa esitellään hakkerina hahmo nimeltä Frontier Setter, joka murtautuu Deva-järjestelmään ja lähettää viestin Devan asukkaille. Frontier Setter esitelläänkin myöhemmin elokuvassa ja hahmo todennäköisesti tulee yllättämään kaikki katsojat.

 

Jefre Akemire
Jefre

Frontier Setterin juonellinen arvo on niin suuri, että hahmosta ei oikein pysty puhumaan mitään spoilaamatta.


 

Reiska
Reiska

#LippisFeels


 

 

Ode
Ode

Elokuvan teemana on selkeästi ihmisyys, jota käsitellään ihmisten digitalisoitumisen ja dystopiamaisen maapallon avulla.


 

Tsuokari
Tsuokari

Ihmisyyttä käsitellään elokuvassa todella monesta kulmasta, joka oli omasta mielestä todella virkistävää ja sai itsenikin ajattelemaan, mitä ihmisyys oikeasti tarkoittaakaan. Frontier Setter on myös todella suuressa roolissa ihmisyyden käsittelyssä.

Reiska
Reiska

Devan konsepti eli ihmisten digitaaliseen muotoon muuttaminen herättää ajatuksia siitä, voisiko tämä tapahtua joskus tulevaisuudessa.

Jefre Akemire
Jefre

Rakuen Tsuihou on todella omalaatuinen tulevaisuuden kertomus.

 

Tsuokari
Tsuokari

Ensialkuun vähän pelotti ajatus siitä, että elokuva oli täysin 3DCGI:llä tehty, mutta elokuvan toimintakohtaukset ja muu visuaalinen ilme muutti mielipiteeni täysin. Voin nyt hyvillä mielin sanoa, että Rakuen Tsuihou näyttää todella hyvältä.


rakuen_tsuihou

Reiska
Reiska

 


Ehdottomasti samaa mieltä. Katsoisin paljon enemmän mecha-animeita, jos ne kaikki näyttäisivät tältä.

Ode
Ode

 Samaa mieltä. 

Jefre Akemire
Jefre

Sidonian katsoneena olin vähän varuillani siitä, että hahmoanimaation laatu ei ehkä tule olemaan parasta mahdollista.


 

Rakuen-Tsuihou-Expelled-from-Paradise7
Tsuokari: Jefren pelkoja todistettiin omasta mielestäni vääräksi moneen otteeseen 🙂
Reiska
Reiska

Elokuvasta huomasi heti alkuun jo, että elokuvan tekemisessä oli nähty paljon vaivaa siihen, että se näyttäisi 2D:maiselta.


 

Tsuokari
Tsuokari

Niimpä ja mecha designit kutittivat suuresti omia makuhermojani. Varsinkin New Arhanin design oli todella hieno.


 

arhan ja new arhan

Ode
Ode

Pidin elokuvan mechasuunnitelun yksinkertaisuudesta, mutta tarkasta yksityiskohtaisuudesta. New Arhanin pyöreä rakenne ja muuntautumiskyky toivat elokuvaan oman futuristisen vivahteensa.


 

 

Tsuokari
Tsuokari

Onko elokuva sitten teidän mielestänne katsomisen arvoinen?


 

Jefre Akemire
Jefre

Elokuva meni ehdottomasti omaan top 5 elokuviin. Soundtrack ja samankaltaisuudet Borderlandsin kanssa mielyttivät suuresti.


 

Reiska
Reiska

Ja pelkästään erittäin mielenkiintoinen maailma tekee elokuvasta katsomisen arvoisen. Elokuva on myös omasta mielestäni merkittävä askel 3DCGI animaation kehityksessä.


 

Ode
Ode

Elokuva on ihmisläheinen kertomus unelmista ja siitä, miten onnellisuus voi syntyä paljon helpommin kuin edes kuvittelemmekaan. Tämän vuoksi elokuva sopii muillekin kuin toimintaelokuvien ystäville.

Tsuokari
Tsuokari

Elokuva oli mielestäni hyvin Hollywood-scifi-leffankaltainen. Tosin tässä on suuremassa roolissa pieni filosofinen pohdinta ihmisyydestä, mistä pidin todella paljon, mutta uskon, että elokuva kaiken fanservicen ohessa sopisi myös ei-animekuluttajien markkinoille. Ehdottomasti katsomisen arvoinen!


 

Kaikki:

Olemme myös sitä mieltä, että elokuva voisi hyvin saada jatkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s