Tummanpuhuva ja realistinen kertomus ihmisen ahdistuksesta – Arvostelussa NHK Ni Youkoson animeversio.

welcome_to_the_nhk

Tuotantovuosi: 2006
Ohjaaja: Yosuke Yamamoto
Jaksomäärä: 26
Tuotantostudio: Gonzo
Genre: Musta huumori, seinen ja romanssi

Lukijalle HUOM!
NHK Ni Yokoson anime-, manga- ja novelliversiot eroavat toisistaan jonkin verran, joten siksi erillinen maininta että tämä arvio on animeversiosta.

Alkuasetelma/Tarina:
Welcome To The NHK on vuonna 2006 päivänvalonsa nähnyt animesarja ja yksi realistisimpia ellei jopa realistisin kuvaus japanilaisen nuoren miehen ahdistuksesta.
Sarja kertoo Tatsuhiro Satosta, joka on sarjan alussa viimeiset neljä vuotta ollut vain neljän seinän sisässä kotonaan. Syynä tähän on se, että ensimmäisenä yliopistopäivänään MATKALLA KOULUUN kuuli Tatsuhiro ääniä päässään, jotka saivat hänet pakittamaan suunnitelmiaan ja lukitsemaan itsensä sisään kotiinsa. Nyt vanhempiensa tuella elävän Tatsuhiron elämä muuttuu, kun oven taakse ilmestyy uskontoaiheisia lehtisiä tätinsä kanssa jakeleva Misaki Nakahara. Misaki tietää, että Tatsuhiro on hikikomori (kotihiiri/yksineläjä/ei ystäviä jne.) ja haluaakin auttaa tätä pääsemään takaisin yhteiskunnan jäseneksi.

Hahmot:

266px-Satou_outside
Tatsuhiro Sato – 22-vuotias hikikomori ja työtön. Joutuu sarjan aikana kaikenlaisiin kommelluksiin yksin taikka jonkin toisen sarjan hahmon kanssa.

WelcometoTheNHK_ep1_shot5

Misaki Nakahara – 17-18-vuotias mystinen tyttö, joka yrittää auttaa Tatsuhiroa nk. intseapuoppaiden kanssa, vaikka omaakin itse vahvan persoonallisuushäiriön ja masennuksen oireita.

NHK4

Kaoru Yamazaki – Tatsuhiron entinen lukioaikainen kouhai (nk. oppilas/nuorempi kaveri), joka tapasi Tatsuhiron ollessaan yläasteella kiusaajien hakattavana. Kaoru on otaku ja se paistaakin hänestä selvästi läpi. Tekee animen aikana Tatsuhiron kanssa eroottistä visualnovel-peliä.

Nämä kaksi hahmoa tavataan lähinnä tietyissä vaiheissa sarjaa, mutta ovat kuitenkin esittelemisen arvoisia:

Hitomi

Hitomi Kashiwa – Tatsuhiron lukioaikainen senpai, joka ei ole onnellinen elämäänsä. Yrittääkin tämän johdosta itsemurhaa monen muun elämäänsä kyllästyneen kanssa. Hahmo tavataan lähinnä joukkoitsemurha-arkissa.

megumi_kobayashi_231

Megumi Kobayashi – Tatsuhiron lukioaikainen luokkakaveri. Joutuu työskentelemään hikikomoriveljensä ja itsensä tukemiseksi, mutta joutui keskelle pyramidihuijausta. Tavataan pyramidihuijaus-arkissa.

Mistä sarjassa pidän?

Realistisuus:
– Sarja näyttää hyvin, mihin elämä voi pahimmillaan mennä, jos tekee vääriä valintoja ja hahmot ovat tavallisia ihmisiä ja helposti samaistuttavia ongelmineen.

Animen OP ja ED-kappaleet:
– Sarjan alussa kuultava kappale ”Puzzle” ja ensimmäinen lopussa kuultava kappale ”Odoru Akachan Ningen” sopivat todella hyvin sarjan teemaan. Jälkimmäinen ED ”Modokashii Sekai no Ue De” antaa hyvän kuvan siitä, että kehitystä hahmojen tilanteeseen on tapahtunut ja että loppu voisi olla jopa onnellinen.

Animaatio:
– En ole kovin montaa Gonzon sarjaa katsonut alusta loppuun ja monet sarjat, joita olen Gonzolta katsonut, ovat olleet joko samanaikaisia tai uudempia, joten animaation laadusta minun on vaikea sanoa yhtään mitään vertailun kohteena, mutta NHK:n animaatiotyyli on erittäin kehuttavaa.

Onko sarjassa mitään, mikä minua voisi ärsyttää?
– Ei. Minua ei ainakaan liiemmin siinä sarjassa ärsyttänyt mikään. Sarja toimi kaikilla osapuolilla niin hyvin, että sarjaa olisi voinut katsoa toiset 20 jaksoa lisää. (Tatsuhiron ja Misakin tulevaisuus jne.)
Eikä olisi ollenkaan pahitteeksi, jos sarja jatkuisi siitä, mihin se jäi loppuessaan…

Jefre Akemire
Jefre Akemire

– Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s