Desucon Frostbite 2015 – Gen Urobuchi

Gen Urobuchi on varmasti monelle tuttu nimi. Osa tietää, kuka tämä herrasmies on ja osa saattaa vain olla kuullut hänen nimensä jossain internetin pimeissä nurkissa käytettävänä meeminä. Jos jostain syystä herran nimi ei sano teille yhtään mitään, Gen Urobuchi on käsikirjoittaja, joka on esimerkiksi sellaisten merkkiteosten takana kuin Puella Magi Madoka Magica, Psycho-Pass ja Fate/Zero. Hänen uusin teoksensa on Desucon Frostbitessakin näytetty Expelled From Paradise (Rakuen Tsuihou). Urobuchi on yksi Nitro+:n perustajajäsenistä ja työskentelee yrityksessä edelleen käsikirjoittajana ja tuottaa asiakkaille tarinakonsepteja sekä kokonaisia tarinoita.

Gen Urobuchi
Gen Urobuchi
Desucon Frostbite - Gen Urobutchi
Desucon Frostbite – Gen Urobutchi

Urobuchi tunnetaan lempinimellä ”Urobutcher”, koska hän on kirjoittanut paljon synkkiä tarinoita, joissa suurin osa hahmoista kuolee. Urobuchi tykkäsi nuorempana pelata ystäviensä kanssa paljon pöytäroolipelejä, joista Urobuchin ehdoton suosikki oli Call of Cthulhu. Aina, kun Urobuchi oli pelinjohtajana, kukaan ei päässyt peleissä alkua pidemmälle, koska hänellä oli tapana tehdä todella julmia ansoja, joihin hänen ystäviensä pelihahmot aina kuolivat. Hänellä oli ensimmäinen lisä-osa ostettuna, mutta sitä ei ikinä päästy pelaamaan. Monissa muissa haastatteluissa Urobuchilta on kysytty, miksi hänen hahmonsa aina joutuvat kärsimään? Urobuchi on vastannut tähän, että aina välillä, kun hän näkee kadulla itse herra oikeuden, niin hänen tekee mieli vain tuhota hänet.

kikkeli urobuchi nakkibarbaari sieni

Urobuchin arvostetuimmat teokset ovat todennäköisesti Fate/Zero ja Puella Magi Madoka Magica. Urobuchi on Fate/Stay Night-kirjoittaja Kinoko Nasun hyvä ystävä ja Fate/Zerokin syntyi näiden kahden välisestä yhteistyöstä, kun Nasu halusi Fate/Stay Nightille kirjoitettavan esiosan. Ennen kuin Type-Moon tai Nitro+ tuli Fate/Zeroon mukaan, light novel oli käytännössä jo kirjoitettu Urobutchin toimesta. Type-Moonin sekä Nitro+:n johdon pidettyä novellista se päätettiin julkaista ja suosion ansioista myöhemmin Fate/Zero myös animoitiin Ufotablen toimesta.

Madoka Magican tekeminen lähti liikenteeseen siitä, kun Aniplexin tuottaja halusi tehdä taikatyttöjen ’’battle royale’’-animen. Animea lähti sitten työstämään studio Shaft ja sen ohjaajaksi tuli Akiyuki Shinbo. Shinbo halusin tehdä Madokasta oudon animen ja halusi tämän takia sen käsikirjoittajaksi henkilön, kuka ei ollut aikaisemmin kirjoittanut animen käsikirjoitusta. Urobuchia pyydettiin kirjoittamaan anime, koska tämä oli aikaisemmin kirjoittanut Fate/Zeron, joka on ’’battle royale’’-tyylinen. Madokan kirjoittamisessa Akiyuki Shinbolla ja muilla Magica Quartetin jäsenillä oli todella iso rooli eli kaikki ei tullut pelkästään Gen Urobuchin kynästä. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Madokassa olleet Faust-viittaukset.

rakuen-tsuiho-expelled.from_.paradise

Desucon Frostbitessakin näytetty Rakuen Tsuihou on Urobuchin uusin teos ja se on tehty täysin 3DCGI-animaatiolla. Elokuvan teko on aloitettu jo vuonna 2009, mutta se tuli elokuvateattereihin vasta 2014-vuoden lopussa. 3DCGI-tekniikka kehittyi todella paljon elokuvaa tehdessä. Rakuen Tsuihoun tarina ei ole niin sanottua ”Urobutcheria” eli se ei ole Madokan, Fate/Zeron tai Psycho-Passin tavoin synkkä tarina.

Urobuchi on myös kirjoittanut moneen animesarjaan tarinakonsepteja ja muutaman ensimmäisen jakson. Tästä tunnetuimpia esimerkkejä ovat Aldnoah.Zero ja Gargantia on the Verdevous planet. Urobuchin suosion takia sarjoja mainostetaan Urobuchin uusina originaalianimeina, vaikka hän olisi vain kirjoittanut pelkän tarinakonseptin, mikä on johtanut usein väärinkäsityksiin. Urobuchin mielestä on kunnioittavaa, että hän saa niistä animeista palautetta, mutta hänen mielestään on kuitenkin hieman epäkunnioittavaa, että palaute ei mene niille henkilöille, jotka ovat tehneet sitä animea.

Itse tapahtumasta kysyttäessä Urobuchi vastasi, että Desucon Frostbite on ensimmäinen tapahtuma, jossa hän on hienossa ja isossa salissa. Hänen mielestään backstagelle järjestetty huone oli hienompi kuin hänen oma työhuoneensa. Urobuchi tykkäsi myös yleisesti suomalaisesta arkkitehtuurista. Hän oli todella otettu siitä, että paikalla oli todella paljon hänen töistään pitäviä ihmisiä ja hän toivoi, että ihmiset nauttisivat hänen teoksistaan jatkossakin.

Kirjoittanut Reiska ja Tsuokari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s