Arvio: Shingeki no Bahamut: Genesis – Eeppinen fantasiaseikkailu tehtynä oikein

20235

”Mistracia on maaginen maa, jossa ihmiset, jumalat ja demonit elävät yhdessä. Kun Bahamut uhkasi tuhota koko maailman, ihmiset, jumalat ja demonit lyöttäytyivät yhteen vangitakseen Bahamutin. Bahamutin vankilan avain jaettiin kahtia, jotta häntä ei voisi ikinä vapauttaa. 2000 vuotta myöhemmin maailmassa on rauhan aikakausi, kunnes ihmisnainen varastaa jumalten hallussa olleen avaimenpuolikkaan.” – Lähde: Anime News Network

10900175_991875870842085_2522681012967055458_o
Favaro Leone on palkkionmetsästäjä, joka onnistuneen työpäivän jälkeen baarissa tietämättään sotkee itsensä tapahtumiin, jotka muuttavat maailmaa. Tapahtumien keskipisteenä on vaeltava tyttö Amira, joka on matkalla Helheimiin äitinsä luo.

10258721_991875874175418_4845555163435193870_o
Shingeki no Bahamut on eeppinen fantasiaseikkailu, jonka tarina muistuttaa Taru Sormusten Herraa. Sarja perustuu japanilaiseen mobiilikorttipeliin, jossa on paljon vaikutteita kristillisestä ja muistakin mytologioista, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole korttipelianime.

Not This Shitto ageeen

Sarja ei ole mikään maailmaa mullistava, mutta hahmot ovat omalaatuisia ja toimintakohtaukset viihdyttäviä.

 

Jefre Akemire
Jefre Akemire

 

”Kun kuulin, että animen pohjana oli alunperin korttipeli, hämmästyin, sillä sarja ei vaikuttanut ollenkaan siltä, että sen pohjana olisi ollut korttipeli.”

Tsuokari
Tsuokari

 

 ”Lähdin itse katsomaan sarjaa, koska se on MAPPA:n tuotos ja olen nauttinut kaikista heidän tekemistään animeista. Olin kuitenkin todella epäileväinen sarjan suhteen koska kyseessä oli mobiilikorttipelistä tehty anime, mutta se yllätti todella positiivisesti.”

 

Jefre Akemire
Jefre Akemire

 

”Itselläni sarjaa kohtaan ei ollut mitään odotuksia, koska en ollut kuullut MAPPA:sta ennen kesäkauden Zankyou no Terroria, mutta kuten sanoit, sarja yllätti myös minut todella positiivisesti. Ainoa asia, jonka tiesin ennen sarjan katsomisen aloittamista, oli sen metallinen avausbiisi.”

 

 

 

 

Tsuokari
Tsuokari

”Sarjassa oli hyvää se että sarjan alussa ei tuntunut olevan mitään syvempää tarinaan vaan vasta sarjan loppupuolella tarina aukesi syvemmäksi, vaikka pääpahiksen motivaatio oli vähän tyhmä.”

Mitä pääpahiksen motiivista tuli mieleen.

 

Jefre Akemire
Jefre Akemire

 ”Sarja alusta asti vaikutti minusta vain sellaiselta ”mennään Helheimiin koska syyt”-tyyliseltä, mutta loppua kohden sarja näytti todelliset kyntensä.”

To Tomorrow!
Shingeki no Bahamut on sarjana todella perinteinen fantasia, mutta onnistuu toteutuksensa takia yllättämään ja viihdyttämään vaikka loppu onkin aika kiirehditty. Viimeisen jakson loppu antoi sellaisen kuvan, että jatkoa saattaa olla luvassa. Allekirjoittaneet odottavat innolla.

Suosittelemme sarjaa!
Suosittelemme sarjaa!

– Jefre Akemire ja Tsuokari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s