Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru – Post-Madokaistinen tarina sankaruudesta

Puella Magi Madoka Magican tultua erittäin suosituksi tullessaan vuonna 2011, jotkut osasivat varmasti arvata, että jotain samankaltaista yritettäisiin tehdä tulevaisuudessakin. Parin viime vuoden aikana on nähty muutama yrittäjä. Vuoden 2013 lopussa tuli Genei wo Kakeru Taiyou, joka oli animena täysi katastrofi – erityisesti juonen suhteen. Keväällä ja syksyllä 2014 nähtiin kahden courin pituinen anime Wixoss, joka oli ottanut selkeästi vaikutteita Madokasta, vaikka kyseessä oli Yu-gi-ohin kaltainen korttipelianime. Mielestäni eka couri oli täyttä kultaa, mutta toinen oli taas juonellisesti huomattavasti heikompi. Sitten syksyllä 2014 alkoi Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru. Ohitin sen ensiksi täysin ja vasta sen päätyttyä, päätin vilkaista sitä, kun kuulin Twitteristä, että se muistuttaa Madokaa.

Kuvassa Itsuki, Fuu, Togo ja Yuuki.

Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru kertoo viidestä tytöstä, jotka kuuluvat koulunsa sankarikerhoon. Normaalissa elämässä he auttavat ihmisiä eri asioissa sekä esimerkiksi pitävät esityksiä lapsille, mutta he myös suojelevat maailmaa toisessa ulottuvuudessa vertexeiltä, joiden tarkoitus on tuhota maailma. Tytöillä on älypuhelimet, joilla he siirtyvät toiseen ulottuvuuteen ja muuttuvat taikatytöiksi. Yuyuyu osaa olla todella synkkä, mutta noin puolet ajasta se on myös todella iloinen anime. Se on tavallaan kiva, että tunnelmaan on jonkinlaista tasapainoa, mutta itse pidin tarinan ulkopuolisia juttuja tosi tylsinä. Lähinnä, koska aktiviteetit eivät oikein erottuneet edukseen muista animeista (eli samaa on tehty tuhat kertaa ennenkin). Yuyuyu on parhaimmillaan silloin, kun se on vakava ja se tuo oman twistinsä kärsivien taikatyttöjen kaavaan. Mistään muusta on vaikea puhua spoilaamatta, paitsi että loppu jätti sekavan fiiliksen. Pidin loppuratkaisusta tietyllä tapaa, mutta sitä ei selitetty, miksi näin tapahtuu, mikä on huono juttu, koska loppu on ristiriidassa kaiken kanssa, mitä on kerrottu aiemmin.

Kommentti Yuyuyun parhaista kohdista.
Kommentti Yuyuyun parhaista kohdista.

Kuten aiemmin sanoin, Yuyuyussa on viisi päähahmoa. Ensimmäinen on Yuuki Yuuna, joka on luonteeltaan tosi positiivinen, innokas ja pirteä. Hänelle sankaruus on kunnia-asia ja tekee kaiken sankaruutensa eteen. Toisena on Togo, joka on Yuukin paras ystävä. Hän on ollut vuosia sitten traagisessa onnettomuudessa, jossa hän menetti muistinsa ja kykynsä kävellä. Sitten on Fuu, joka on sankarikerhon johtaja, joka on värvännyt kaikki muut kerhon jäsenet. Itsuki taas on Fuun sisko, joka tuntee olevansa täysin kykenemätön tekemään mitään ilman siskoaan. Viimeinen päähahmo on Karin, joka on kerhon tsundere ja toimii usein itsenäisesti. Hän ei aluksi kuulu sankarikerhoon, mutta liittyy siihen myöhemmin. Hahmot ovat mielestäni sympaattisia ja heitä jaksaa seurata jaksosta toiseen. Jonkinlaista pientä hahmokehitystäkin on nähtävissä. Mutta onko hahmot parempia kuin Madokassa? Oma mielipiteeni on, että eivät ole, mutta jotkut ovat olleet sitä mieltä, että ovat.

Toisessa ulottuvuudessa värimaailma on kohdallaan, mutta yksityiskohdat ei.
Toisessa ulottuvuudessa värimaailma on kohdallaan, mutta yksityiskohdat ei.

Visuaalisesti Yuyuyu ei ole kovin ihmeellinen. Taustat toisessa ulottuvuudessa näyttävät tylsiltä, koska niissä ei hirveämmin ole yksityiskohtia. Samoin 3D-CGI:llä tehdyt vertexit olivat mielestäni melko rumia, eivätkä jääneet ulkonäöllisesti mieleen. Taistelukohtauksetkaan eivät oikein loista. Jos jotain hyvää on sanottava, niin henshinit (eli muuntautumisanimaatiot) ovat mielestäni hienoja. Yuyuyun soundtrack ei myöskään kovin ihmeellinen. Siinä on muutama kappale, jotka kuulostavat laimeilta versioilta Madokan soundtrackista. Opening on taas yksi viime vuoden parhaita. Olisin varmaan laittanut sen vuoden OP:ksi, jos emme olisi tehneet sitä listaa jo yli kaksi viikkoa sitten.

Hahmojen asut ovat myös tosi siistejä. Kuvassa Karin, Togo, Yuuki, Fuu ja Itsuki.
Hahmojen asut ovat myös tosi siistejä. Kuvassa Karin, Togo, Yuuki, Fuu ja Itsuki.

Kannattaako Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru eli Yuyuyu katsoa? Jos pidit Madokasta, niin Yuyuyulle kannattaa antaa mahdollisuus. Se on Madokan tyylinen anime, mutta se ei ole kopio, vaan tuo omalaisensa vivahteen kaavaan. Oman käsitykseni mukaan kovin moni ei ole edes katsonut tätä, mikä on sinänsä sääli. Aion itse vilkaista tämän tyyliset animet tulevaisuudessakin, koska Yuyuyu todisti sen, että Post-Madokaistisella taikatyttöanimella on toivoa.

-Reiska

Lisätietoja: http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=16171

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s