Ajatuksia Bayonetta 2:sesta.

Peli: Bayonetta 2

Alusta: WiiU

Kehittäjä: Platinum Games

Julkaisija: Nintendo

Vuosi: 2014

Genre: Hack n Slash

bayonetta2

Sain odottaa tätä peliä noin kaksi vuotta. Ensimmäinen Bayonetta tuli aikoinaan hankittua alelaarista 5 eurolla ja pelattuani kyseisen pelin läpi voin todeta sen olevan suosikkipelini heti Persona 4 Goldenin jälkeen. Kun Bayonetta 2 julkistettiin, olin todella innoissani, mutta sekalaisia tunteita herätti sen tuleva alusta, WiiU. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Nintendo oli ainut pelifirma, joka oli kiinnostunut rahoittamaan kyseisen pelin. Pelin julkaisu läheni ja taivuin sitten ostamaan WiiU:n. Peli totta kai lensi koneen sisään suoraan postipaketista ja pelattuani pelin läpi Bayonetta 2 herätti seuraavanlaisia ajatuksia. Sanon näin heti alkuun, että olen pelannut pelin läpi vain kerran.

Ne, jotka ovat ensimmäistä peliä pelanneet, ovat kuin kotonaan. Pelattavuudeltaan peli on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Peliä voi pelata näppäimillä tai sitten touchpadilla. Sormen heiluttaminen näytöllä toi vain oksennusrefleksin, joten en viitsinyt sitä edes kokeilla. Kaikki liikkeet, joita pelissä voi käyttää, ovat tuttuja ensimmäisestä pelistä, eikä edes ostettavissa liikkeissä ole mitään uutta komboa (tai en ainakaan ollut huomaavinani). Aseita on kuitenkin mukava määrä ja mukana on uusia kuin myös vanhoja tuttujakin. Mitä gameplaysta on vielä sanottavana, niin isojen pomovastusten tappaminen on edelleen todella tyydyttävää, mutta viimeinen pomo oli hieman antikliimaksi mielestäni. Isoin plussa on se, ettei quick time eventtejä enää ole.

Vanhat tutut teloitusliikkeet ovat myös mukana.
Vanhat tutut teloitusliikkeet ovat myös mukana.

Visuaalisesti Bayonetta 2 on hyvännäköinen peli. Väriskaala on hyvin sinisen sävyinen. Se myös pyörii 60 fps kokoajan, enkä itse ainakaan huomannut mitään isompia pudotuksia, joita ensimmäisessä pelissä oli muutaman kerran. Soundtrack on vähintään yhtä hyvä kuin edellisessä pelissä. Eipä siintä sen enempää sanottavaa.

Läpäisin itse Bayonetta 2:n noin 7-8 tunnissa, mutta toisaalta pelasin sen helpoimmalla ja missasin kentissä suhteellisen monta taistelua. Uudelleenpeluuarvoa tuovat erilaiset avattavat esineet, co-op-tehtävät, haastekentät, kaikkien kenttien läpäisy platina-arvosanalla ja pelin läpäisy muilla hahmoilla kuten esim. Jeannella (pelimuoto aukeaa pelin läpäisyn jälkeen).

Jos jotain huonoa pelistä on sanottava, niin tarina. Mitä pidemmälle se etenee, niin sitä vähemmän se käy järkeen. Hahmot ovat silti mielestäni edelleen loistavia ja huumoria on reilusti, mikä miellytti minua kovasti. Mitä tulee kohuttuun yliseksualisoimiseen, niin Bayonetta 2 ei mielestäni tarjoa kyseistä sisältöä sen enempää kuin ensimmäinen peli (yksi kuolinanimaatio on hieman kyseenalainen, mutten jaksa välittää).

Tykkäsin Bayonetta 2:sta kovasti ja suosittelen hankkimaan sen, jos sinulla on WiiU ja pidät hack n slash-peleistä. Pelin limited editionin mukana tulee ensimmäinen Bayonetta, mikä 50 euron paketiksi tosi hyvä diili.

-Reiska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s