Maailmanlopun toivo – Planetarian ~the reverie of a little planet~

Planetarian ~the reverie of a little planet~

Planetarian_Visual_Novel

  • Tyyppi: Kinetic Novel
  • Valmistaja: Visual Art’s/Key
  • Julkaisija: Sekai Project(Eng. julkaisu)
  • Kirjoittaja: Suzumoto Yūichi
  • Visuaalit: Komatsu Eeji

Planetarian kertoo tarinan maailmasta ydinsodan jälkeen, jonka päähenkilö on keski-ikäinen sotilas ja tämä elättää itsensä kerämäällä romua hylätyistä kaupungeista.Yhdellä reisuistaan hän päätyy Flowercrestin kauppakeskukseen, jonka ylimmän kerroksen Planetaariossa hän tapaa Hoshino Yumemin. Yumemi on ihmismäinen robootti, joka näyttää nuorelta tytöltä ja tämä on jätetty vastaamaan planetaariosta, kun muut evakuoitiin.

Planetarian eroaa normaalista visual novellista siten, että siinä ei ole tarinankulkuun vaikuttavia valintoja, joten se kertoo vain yhden ainoan tarinan ja tämän takia se meneekin nimellä kinetic novel visual novelin sijaan.

Screenshot 2014-11-16 00.44.29
Hoshino Yumemi

Planetarianin tarina heittää lukiansa keskelle tilannetta jossa koko maailman on tuhoutunut ja hän tapaa robottitytön, joka ei asiasta tiedä mitään vaan odottaa edelleen toivoa täynnä asiakkaiden tulemista planetaarioon. Planetarianin hienous, tulee siinä miten sen päähahmo kehittyy pelin aikana itse sitä huomaamatta ja tietenkin siitä, että kuinka se rakentaa hahmoparin niin, että lopussa tuntuu siltä, että he olisivat olleet aina yhdessä.

Peli on kohtuu lyhyt itsellä meni sen läpi lukemiseen noin kolme tuntia, mutta tämä kolme tuntia ei ole hukkaan heitettyä aikaa minun mielestäni missään nimessä. Planetarian on todella koskettava niin kuin kaikki muutkin Key:n teokset. #ManlyTearsWhereShed 🙂

Suosittelen Planetariania ehdottomasti, jos sinusta tuntuu siltä että tahtoisit hyvän lyhyen ja koskettava ”Visual” novel kokemuksen. En usko, että peli jättää ketään genren fania kylmäksi ja jää varmasti mieleen!

-Tsuokari

Planetarianin saa tällä hetkellä steamistä.

http://store.steampowered.com/app/316720/?l=finnish

Lähteet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Planetarian:_The_Reverie_of_a_Little_Planet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s