Katutanssien kohti unelmia – arvostelussa Tribe Cool Crew (jaksot 1 – 5)

 

Tribe Cool Crew

.Valmistusvuosi: 2014 (jatkuu edelleen)

Tuotantoyhtiö: Sunrise

Ohjaus: Masaya Fujimori

Käsikirjoitus: Atsuhiro Tomioka

Päärooleissa: Shizuka Ishigami, Yuri Yamaoka, Toru Sakurai, Yuko Hara, Souma Saitou

Musiikki: A-bee (taustamusiikki), avex proworks (tanssimusiikki)

Genre: tanssi, komedia

Huomautus: arvostelu on tehty viiden ensimmäisen jakson pohjalta

TCC

Yläkouluikäiset Haneru Tobitatsu ja Kanon Otosaki ovat kuin toistensa vastakohtia: Haneru on lyhyt, yli-innokas ja äkkipikainen, Kanon puolestaan pitkä ja ujo. Yksi yhteinen piirre heillä kuitenkin on, joka tulee muuttamaan heidän elämänsä: intohimoinen rakkaus katutanssiin ja suureen Jay El -nimiseen tanssijalegendaan. Kun Haneru saa tietää Kanonin olevan Rhytm, näyttävistä tanssivideoistaan tunnettu internet-tähti, päättää hän perustaa tanssijoukkueen tämän kanssa. Näin ystävyyssuhteen solmiva kaksikko aloittaa matkansa kohti suuria tanssiunelmia..

Tribe Cool Crew on tämän syksyn hyväntuulisimpia ja virkistäviä animaatiosarjoja, joka on sekoitus katutanssia, elektronista musiikkia ja persoonallisia henkilöhahmoja. Sarjan ulkoasu on hahmosuunnitteluineen liioitteleva ja kulmikas, mutta se sopii hyvin tarinan pirteään ja värikkääseen tunnelmaan.

Tribe Cool Crew onnistuu tuomaan katsojalleen onnistuneesti ne monimuotoiset tunteet, joita tanssijat harrastuksessaan kokevat. Onnistumisen ja epäonnistumisen kokemukset ovat pääkaksikon elämässä läsnä etenkin Kanonin kohdalla, joka on lahjakkuudestaan huolimatta peloissaan muiden suhtautumisesta hänen tanssiharrastukseensa. Hahmokehitystä kuitenkin tapahtuu viiden jakson aikana, kun hän saa lisärohkeutta ja päättää kehittyä vielä paremmaksi tanssijaksi.

Sarjan hahmokaarti on monimuotoinen ja värikäs. Tärkeässä roolissa on etenkin Tribal Soul – niminen tanssiryhmä, johon kuuluvat vakava ja hiljainen Kumo, pirteä ja Kanonia kannustava Mizuki sekä hienotunteinen herrasmies Yuzuru. Mukana on myös tanssin enkeliksi itseään kutsuva Master T, joka seuraa päähenkilöitä varjoista ja ilmestyy paikalle juuri yllättävinä hetkinä tarjoamaan neuvojaan.

Sarja on toteutettu laadukkaasti. Tarinan maailma on värikäs ja luo positiivisen kuvan kaupungin vilskeestä ja rauhallisuudesta. Lisäksi elektronista musiikkia sisältävä ääniraita istuu hyvin tanssikohtauksiin. Vaikka 3D – animaatiolla toteutetut tanssikohtaukset saavat hahmot näyttämään elottomilta, näyttävät itse tanssiliikkeet sulavilta eivätkä ne siten häiritse kokonaiskuvaa.

Tribe Cool Crew on ollut viiden ensimmäisen jaksonsa perusteella mielenkiintoinen ja lupaava animaatiosarja ystävyyden, harrastusten ja unelmien tärkeydestä. Samalla se käy myös läpi tilanteita, joissa uusi harrastus rikkoo vanhoja ystävyyssuhteita. Sarjan tunnelma on kuitenkin optimistinen ja sopii ehdottomasti kaikille, jotka kaipaavat valoa harmaaseen syksyyn. Kuka tietää, jos Tribe Cool Crew onnistuu viemään katsojansa mukaan tanssin pyörteisiin?

  • Ode an der Freude

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s