”Lohikäärmeiden hammaslääkäreitä, pyöräilyä, otakukritiikkiä, westerniä ja Gundamia” – Animator Expo osa 1

Animator Expo on Studio Kharan ja Dwangon yhteisprojekti, jossa viikottain julkaistaan uusi lyhytanime. Luvassa on hyvin paljon erilaisia projekteja, kuten alkuperäisiä projekteja, spinoff-projekteja, promovideoita, musiikkivideoita ja muuta vastaavaa. Tarkoitus on myös tutkia hieman mahdollisuuksia tulevien projektien varalle. Lyhäreitä on tulossa noin 30 kokonaisuudessaan ja nyt on tarkoitus vilkaista viittä ensimmäistä.

The Dragon Dentist

The Dragon Dentist

The Dragon Dentist kertoo tytöstä, joka on sodan aikana vapaaehtoisena liittynyt joukkoon, josta koulutetaan lohikäärmeiden hammaslääkäreitä. Teen oletuksen, että kyseessä on perinteinen ’’jenkit vastaan Japani’’-asetelma päätellen sotakalustosta ja sotilaiden uniformuista. Japanille lohikäärmeet ovat tärkeitä sodankäynnin välineitä ja niiden heikoin kohta on hampaat. Tarinallisesti The Dragon Dentist on tosi tiivis ja yksinkertainen. Ainut kompastuskohta on kohta, jossa tyttö ilmestyy yhtäkkiä sotatantereelle. En tiedä vieläkään katsottuani tämän kolmesti, mitä virkaa kyseinen kohta ajaa.

Visuaalisesti  The Dragon Dentist on nättiä katseltavaa ja tuo vahvasti mieleen Studio Triggerin tämänhetkisen tuotannon. Soundtrack sopii lyhäriin tosi hyvin. The Dragon Dentist on sellainen teos, josta tahtoisin nähdä hieman enemmän. Ehkei 12 jakson animea, mutta 24 minuutin lyhäri olisi hieno juttu.

Nähtävissä: http://animatorexpo.com/thedragondentist/

Hill Climb Girl

Hill Climb Girl

Hill Climb Girl kertoo nuoresta tytöstä, joka suhtautuu intohimoisesti pyöräilyyn. Hänen tavoitteensa on päihittää poika, joka kilpailee tytön kanssa siitä, kumpi on nopeammin pyörällä koulussa. Kyseessä on 3D-CGI:llä tehty pyöräilylyhytanimaatio.

En hirveästi pidä 3D-CGI:stä, mutta Hill Climb Girl teki minuun vaikutuksen. Eritoten siksi, että hahmojen ilmeetkin ovat näyttäviä, eivätkä hahmot tunnu nukeilta, kuten esim. Knights of Sidoniassa. Visuaaliset efektit olivat myös hienoja. Taustalla soiva kappale on mukaansatempaava ja sopii lyhäriin tosi hyvin. En valita, jos tätä tulisi lisää, koska tykkäsin kovasti.

Nähtävissä: http://animatorexpo.com/hillclimbgirl/

ME! ME! ME!

mememe9

Tämän lyhärin voisi sanoa räjäyttäneen internetin ilmestyttyään noin 2 viikkoa sitten. Sille on kertynyt jo oma fanikuntansa ja sen teemat sekä tarina ovat aiheuttaneet paljon spekulaatiota. En kiellä, etteikö se olisi ollut SRO:n skype-keskustelujen aiheena. Lyhäristä on kehitetty monenlaisia teorioita. Oma suosikkini on ehdottomasti, että kyseessä olisi Rebuild of Evangelion 4.0:n PV ja että emme vain tiedä sitä vielä. Erona muihin lyhäreihin kyseessä on TeddyLoid-nimisen japanilaisen DJ:n musiikkivideo. TeddyLoid voi olla teille tuttu Panty & Stocking with Carterbeltin ja Mekaku City Actorsin soundtrackeilta, jotka hän on molemmat säveltänyt.

Tarina kertoo otakusta, jolla on ollut tyttöystävä, mutta hänen harrastuksensa muuttuessa addiktioksi, hän menettää tyttöystävänsä. On myös mielestäni selkeää, että hän taistelee addiktiotaan vastaan ja kaipaa tyttöystäväänsä. Näin itse olen tarinan ymmärtänyt. Tekeleenä ME! ME! ME! on melko inhorealistinen ja siksi osittain melko ahdistava. Sitä voi tulkita kritiikkinä otaku-kulttuuria ja koko animeteollisuutta kohtaan. Lyhärin voidaan jakaa neljään osaan. Ensimmäinen on mielihyvän tunne, toinen on karu totuus, kolmas on vastaan taistelu ja neljäs on katkera antautuminen. Paljaita ruumiinosia ja verta löytyy, minkä takia tämä on poistettu ja reupattu youtubeen useita kertoja.

Visuaalisesti ME! ME! ME! näyttää upealta. Animaatio on todella hyvää, myös 3D-CGI-kohdassa. Värimaailma on todella hapokas sisältäen paljon kirkkaita värejä, jotka toimivat tosi hyvin. Visuaaliset efektit tekivät myös vaikutuksen. Kappale yhdistelee electroa, hip hoppia ja dubsteppiä sekä se tukee videon tunnelmaa melko täydellisesti.

Väittäisin, että ME! ME! ME! on Animator Expon tekeleistä tähän mennessä ehdottomasti mieleenpainuvin ja suosittelen vilkaisemaan tuon musiikkivideon. Olen itsekin katsonut sen jo helposti yli kymmenen kertaa. Animea en tästä halua, koska musiikkivideo riittää varsin hyvin.

Nähtävissä: http://animatorexpo.com/mememe/

Carnage

Carnage

Carnage on Kill Bill-tyylinen kostotarina, jossa yksikätinen tyttö menee ympäriinsä tappaen kosto mielessä henkilöitä, jotka ovat vastuussa hänen kätensä katkaisemisesta sekä jonkun miehen teloittamisesta. Tyttökin toki yritettiin teloittaa, mutta hän jäikin siitä eloon. Lyhyesti Carnage on japanilainen western. Tuon enempää ei kuuteen minuuttiin mahdu ja jättää siksi hieman kylmäksi tarinan puolesta. Se loppuu sellaiseen kohtaan, että pian alkaa tapahtua.

Visuaalisesti Carnage on melko mieleenpainuva juuri westernhenkisyyden takia. Se on melko tumma ja karu, mutta silti melko yksityiskohtainen. Carnage näyttää myös siltä kuin se olisi kuvattu todella vanhalla videokameralla. Musiikki tuo kovasti mieleen Kill Billin, mistä pidin todella paljon. Tahtoisin ehdottomasti nähdä tällä idealla pidemmän animen. En jaksa uskoa siihen, että niin käy, mutta ainahan voi toivoa.

Nähtävissä: http://animatorexpo.com/carnage/

Yoshikazu Yasuhiko & Ichiro Itano collection of key animation from Gundam

Gundam

Ehdottomasti tunnetuin mecha-animesarja Mobile Suit Gundam täytti vähän aikaa sitten 35 vuotta. Yoshikazu Yasuhiko ja Ichiro Itano olivat avainasemassa Gundamin animoimisessa ja kunnioittaakseen heidän saavutuksiaan Animator Expo laittoi videoon näytille Gundamin avainanimaatioita. Videossa ovat vierekkäin kohtaus Gundamista ja sen avainanimaatio. Tämä video on ehdottomasti mielenkiintoisinta niille, jotka ovat katsoneet Mobile Suit Gundamin tai ovat ylipäänsä kiinnostuneita animaation historiasta.

Nähtävissä: http://animatorexpo.com/gensatsu_gundam/

-Reiska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s