Fate/Kaleid Liner Prisma Illya – Taikatyttöjä Fate-universumissa.

Arvio: Fate/Kaleid Liner Prisma Illya (+ 2wei)

Vuosi: 2013 (2wei 2014)

Jaksot: 10 jaksoa molemmat kaudet (+ OVA ja speciaalit)

Studio: Silver Link

Ohjaaja: Shin Oonuma (2weissä Masato Jinbo)

Musiikki: Tatsuya Katou

Genret: magical girl, action, comedy, drama, supernatural

A15245-1733861314.1371183106

Fate/Stay Night on yksi niitä animesarjoja, joista olen ollut erittäin kiinnostunut, mutta en ole ehtinyt tutustua tarkemmin. Vasta tällä kaudella aloin katsomaan Unlimited Blade Worksia ja olen pitänyt siitä kovasti. Sitä ennen katsoin kuitenkin yhden jakson Fate/Kaleid Lineria matkalla Traconiin ja laitoin on-holdiin pitkäksi aikaa. Vähän aikaa sitten aloitin sen uudelleen ja se kieltämättä yllätti, kun sitä katsoi enemmän kuin yhden jakson.

Fate/Kaleid Liner ei ole Stay Nightin tapaan 7 maagin battle royale, vaan kyseessä on taikatyttöparodia. Animen alussa taikasauvat Ruby ja Sapphire päättävät hylätä riitaisat mestarinsa Rinin ja Luvian. Ruby päätyykin löytämään ala-asteikäisen tytön nimeltään Illyasviel, jolle tämä antaa taikatytön voimat. Rin kuitenkin löytää nämä ja riitaisan alun jälkeen tekee sopimuksen Illyan kanssa. Illyan tehtävänä on kerätä 7 hahmoluokkakorttia ja saadakseen ne hänen on päihitettävä korttien haltijat (jotka ovat Fate/Stay Nightista tuttuja servantteja). Illyan lisäksi kortteja kerää Miyu-niminen vaihto-oppilas, joka ei aluksi pidä Illyasta, mutta myöhemmin ryhtyy tämän ystäväksi.

Animella on myös 2wei lisänimen alla oleva toinen kausi. Se tuo mukaan yhden uuden hahmo, joka Illyan ns. paha puoli nimeltään Kuro, joka tahtoo eliminoida Illyan, koska voi olla olemassa vain yksi Illya.

Parodiana Prisma Illya onnistuu hyvin ja vitsailua on laidasta laitaan, mutta pahin ongelma on ehkä komedian perusvika. Jutut ovat joko tosi hauskoja tai sitten tosi huonoja. Välillä nauroin tosi paljon ja välillä mietin, miksi edes aloin katsomaan tätä. En pitänyt kolmesta ensimmäisestä jaksosta, mutta ensimmäinen kausi parantuu niiden jälkeen tosi paljon. Mukana on myös vakavampia hetkiä, jotka ovat myös hyviä ajoittain. Hahmoista ei ole oikeastaan hirveästi sanottavaa, paitsi että hyvin moni hahmoista on tuttuja Fate/Stay Nightista ja heitä jaksaa katsella jaksosta toiseen.

Tämä on ehdottomasti parhaita reaktioilmeitä mistään animesta.
Tämä on ehdottomasti parhaita reaktioilmeitä mistään animesta.

Prisma Illya on visuaalisesti hyvännäköinen anime. Yllättävintä oli kuitenkin jakson 6 taistelukohtaus, joka on ehdottomasti animen parasta antia animaation suhteen. Taisteluissa käytettään myös jonkin verran CGI:tä taustoissa – etenkin kakkoskaudella. Artstyle on hyvin erilainen Deenin ja Ufotablen F/SN-sarjoista, mutta eipä siinä ole valitettavaa, koska tutut hahmot ovat edelleen tunnistettavia. Ufotablen käyttämä artstyle on silti oma suosikkini. Soundtrack ei ole kovinkaan mieleenpainuvia paria hyvää kappaletta lukuunottamatta. OP:t ja ED:t ovat hyviä, eikä niistä ole sen enempää sanottavaa.

Kannattaako Fate/Kaleid Liner Prisma Illya katsoa? Jos tykkäät Fate-sarjan animeista, niin ehkä tulet pitämään Prisma Illyasta. En kuitenkaan takaa mitään. Jos haluat toimivan taikatyttöparodian, niin mikä ettei. Vaikka se ei loistava olekaan, niin se on silti viihdyttävä ja jaksaa pitää mielenkiintoa yllä jaksosta toiseen. Omasta mielestäni ensimmäinen kausi oli parempi kuin toinen. 2wei:lle on tulossa jatkoa ja jään odottamaan sitä innolla.

-Reiska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s