Ensikosketus uuteen ninjaseikkailuun – Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution (demo)

Kirjoittanut: Ode an der Freude
Huomautus: arvostelussa pelin kokeiluversio

Naruto, Masashi Kishimoton luoma sarjakuvahahmo, on seikkaillut alkuperäissarjakuvan lisäksi myös animaatiosarjan ja lukuisten videopelien muodossa. Nuoren ninjapojan seikkailut ovat jatkuneet yli kymmenen vuoden ajan ja ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen suosion. Japanilainen videopelistudio CyberConnect2 on myös tunnettu Naruto –videopelisovituksistaan, joista viimeisimmät ovat kuuluneet Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm –pelisarjaan. Onnistuuko CyberConnect2:n uusin peli, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution, ylittämään onnistuneesti toteutetut edeltäjänsä?

Revolution_PS3_Cover
Pelin kokeiluversio oli tarjonnaltaan harmillisen suppea: se tarjosi ainoastaan arcade – ja online – pelitilan, joista itse pääsin kokeilemaan vain ensimmäisenä mainittua. Online –pelitilan tarjoaminen demoon rajoitetuksi ajaksi on kuitenkin mielenkiintoinen idea. Demossa oli myös traileri, jossa kerrottiin pelin kokoversion sisältävän kaksi uutta tarinaa, jotka kertovat sarjasta tutun rikollisjärjestön, Akatsukin, synnystä sekä Itachi ja Shisuo Uchihan menneisyydestä.

Vaikka demon tarjonta ei ollut kovin laaja, se kertoi kaiken olennaisen pelin kokonaisuudesta. Ultimate Ninja Storm Revolution on nimittäin kehittynyt positiivisesti edeltäjistään säilyttäen kuitenkin aikaisempien pelien hyvät ominaisuudet. Siinä missä aikaisemmissa Storm –peleissä hahmoilla oli mahdollisuus käyttää kolmea taistelutekniikkaa, ultimate jutsua, awakeningia ja support drivea, on Revolutionissa nämä tekniikat laajennettu kokonaan omiksi taistelutyypeikseen, joista pelaajat valitsevat vain yhden ennen taistelun alkamista. Tämä on hyvin toteutettu, sillä nyt kun kyseiset tekniikat ovat omia kokonaisuuksiaan, on niitä onnistuttu myös laajentamaan ja täten pelaajat voivat valita niistä mieleisensä. Lisäksi tämä luo jokaiseen taisteluun omaperäisyyttä: on jännittävämpää seurata kahden hahmon taistelua, jos yhdellä hahmoista on käytössään erikoishyökkäykseen pohjautuva ultimate jutsu –taistelutila ja toisella puolestaan ketteryyteen ja voimakkuuteen pohjautuva awakening –taistelutila. Lisäksi on kiinnostavaa huomata, miten apulaishahmojen tukeen pohjautuvalla support drive –taistelutila on kehittynyt viimeisimpien pelien aikana itsenäiseksi taistelutyypikseen, joka on ultimate jutsu- ja awakening -taistelutyyppeihin verrattuna yhdenvertainen.

Arcade –pelitilassa pelattavina hahmoina olivat Naruto, Kakashi, Sasuke ja Masashi Kishimoton luoma erikoishahmo Mecha-Naruto. Narutolla oli apuhahmoinaan tämän vanhemmat, Minato ja Kushina, Kakashilla Might Guy, Sasukella Itachi ja Mecha-Narutolla oikea Naruto ja Hinata Hyuga. Aikaisemmin mainituista taistelutyypeistä huolimatta taistelujärjestelmä on säilynyt ennallaan taisteluliikkeitä ja apuhahmojen kutsumista myöten. Muutama uusi taisteluliike on kuitenkin tuotu mukaan peliin. Yksi näistä oli syöksy, joka pystyy tainnuttamaan vastustajansa muutamaksi sekunniksi. Toinen oli puolestaan torjunta, jolla pystyy oikein ajoitettuna estämään vastustajan hyökkäyksen. Nämä uudistukset sopivat peliin hyvin ja toivat lisäjännitystä taistelun tuoksintaan. Hahmot olivat tuttuun tapaan ainutlaatuisia liikkeineen ja hyökkäyksineen, joten pelin kokeiluversiota jaksoi pelata useammankin tunnin.
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolutionin kokeiluversio oli pienestä tarjonnastaan huolimatta erittäin lupaava näyte kokoversiostaan. Itse kokoversio tulee tarjoamaan myös uuden Ninja Word Tournament –pelitilan, jossa on uudenlaisempi taistelujärjestelmä. Kokoversio tulee tarjoamaan enemmän myös kokeiluversiossakin nähtyä taisteluominaisuutta: pelaajan ja tämän sivuhahmojen taistelutekniikoiden yhdistämistä keskenään. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution tulee siis tarjoamaan paljon jännittäviä pelitunteja, joten mikäli aikaisemmat Naruto –pelit ovat olleet mukavaa pelattavaa tai jos Naruto on muuten hyvin lähellä sydäntä, on erittäin suositeltavaa kokeilla tätä uusinta peliä ja syöksyä Naruton mukana uusiin seikkailuihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s