Angel Beats! – Lopullista rauhaa etsimässä (Arvio)

Nimi: Angel Beats!
Jaksomäärä: 13 + OVA
Genre: Toiminta, draamakomedia, fantasia, tragedia
Animaatiostudio: P. A. Works
Hahmosuunnittelu: Na-Ga
Musiikki: Jun Maeda
Ohjaus: Seiji Kishi
Äänirooleissa:
Harumi Sakurai – Yuri Nakamura
Hiroshi Kamiya – Yuzuru Otonashi
Kana Hanazawa – Kanade Tachibana

Angel_Beats!_DVD_Complete_Collection_cover
Tämännäköisen julkaisun itse omistan.

Sarja kertoo ryhmästä nuoria, joiden elämä päättyi ennenaikaisesti ja he joutuivat paikkaan, joka sijaitsee elämän ja kuoleman välimaastossa. Tässä maailmassa heidän olisi tarkoitus jahdata unelmiaan, jotta he voisivat selvitä lopulliseen rauhaan.

509311
Harmi, etttä suurin osa tästä castista jää vaille kunnollista tarinaa 😦
Takamatsu
Takamatsulla on taipumusta exhibitionismiin. Vain yläosansa kanssa.

Angel Beatsin varsinaisina hahmoina seikkailevat Afterlife Battlefront-ryhmittymän jäsenet, jotka ovat omasta mielestään nk. Player Charactereita, eli pelattavia hahmoja. Sarja kuvataan lähinnä Otonashin (Kamiya) näkökulmasta, hänen kuolemansa alusta asti. Sarjan muita hahmoja on mm. ALBF:n johtaja Yuri (Sakurai), energinen ja ärsyttävä Yui (Kitamura) ja koulun oppilaskunnan puheenjohtaja ja ALBF:n pahin vihollinen Tenshi/Kanade (Hanazawa). Todella ikävä on myöntää, mutta mielestäni monet ALBF:n jäsenet eivät saa kovin suurta roolia sarjassa, vaan ovat vain komediallisia täytehahmoja. Pidin eniten täytehahmona T.K:sta, hän oli cool.

tumblr_n31r0jhBHo1sx66hjo1_500
Soita sitä pianoa kuin viimeistä päivää!

Sarjan musiikin on tuottanut Jun Maeda apunaan Avant-Garde Eyes. Maedahan on tunnettu Keyn Visual Noveleista, joihin lukeutuu mm. monet kivikovat miehet itkemään saanut Clannad, Air ja Kanon ja sen kyllä huomaa, sillä soundtrack on todella kaunista kuultavaa ja se on tehty ajatellen sarjan teemaa. Aiemmin mainittuja sarjoja Clannadia lukuunottamatta en ole katsonut ja luulen, että jossain vaiheessa tulen ne varmaan katsomaankin.

Sarjan OP ”My Soul, Your Beats” on yksi omia kaikkien aikojen suosikkiopeningejani ja kaunis esittely sarjaan itseensä. Ihan kuin se olisi tehty sarjaa ajatellen. Loppumusiikin tosin skippasin, kun se aiheuttaa minussa kauheita gringejä. Sen ehkä kerran kuuntelee, mutta se jää tosi pahasti OP:n alle.
Sarjassa erottuu myös eräs yhtye, nimeltä Girls Dead Monster (tai lyhyemmin Galdemo). Niiden vahva rockahtava soundi iskee kuin tuhat salamaa ja pistääkin heti ekana ajattelemaan, että mitä v****a minä juuri kuuntelin, hyvällä tavalla siis.

angel-beats-wallpaper-13
Kuka myöntää, että itki tässä kohdassa? *nostaa kätensä nolona ylös*

Okei, tämä vertauskuva on minun käyttämänä todella kulunut, mutta käytän sen silti: Tämä sarja, on kuin salaatti, mutta tällä kertaa hyvä sellainen ja terve. Sarjan tehnyt P.A. Works on vain kehittynyt tästä sarjasta pitkälle sen huomaa. (Köh, Uchouten Kazoku, Köh. ) Eli pidin sarjan animoinnista, koska se hyväili silmiäni pehmeällä animaatiolla ja hyvin väritetyillä taustoilla ja hahmoilla. Myös tämä avasi kyynelkanavani muutaman kerran. Surusta.
Mikään animesarja ei ole täydellinen, se on sanomattakin selvää ja näin on myös Angel Beatsin kanssa. Angel Beatsin huono puoli tulee esiin sarjan lopussa. Sarja ampuu romanssinuolella katsojaa ja repii sen irti kahdessa minuutissa. ”HÖÖHÖÖHÖÖ. Tässä olis hyvä asetelma romanssille, mutta tiiäks mitä? Ei anneta tän tapahtua”. Arvatkaa kuinka paljon tuollainen alkaa ärsyttämään?

Oliko sarja katsomisen arvoinen?

Kyllä! Pidin Angel Beatsista kokonaisuutena, koska sarja toi TOOOOSI etäisesti mieleen Clannadin, johtui kai Keyn mukana olosta. Animaatio on mukavan sulavaa, musiikit on mahtavat, hahmot on hyvin toteutettu ja se palloilee eri genrejen välillä tasapainotellen.

– Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s