Yksinäisen tytön hurja muodonmuutos – Bocchi Musume x Produce Keikaku (K18)

Pelin nimi: Fashioning Little Miss Lonesome

Alkuperäinen nimi: Bocchi Musume x Produce Keikaku

Genre: Eroottinen visuaalinen novelli

Hinta: 22,99€ (Steam)

Pelin kehittänyt: Kalmia8

Pelin julkaissut: MangaGamer (2017)

Pelin sankarittarena häärii Tachibana Ema – Tavallinen, yksinäinen, sosiaalisesti hieman rajoittunut ja kotiinsa eristäytynyt lukioikäinen tyttö, jonka maailma saa kokea melkoisen myllerryksen, kun koulun suosituimpiin kuuluva poika – muotisuunnittelusta innostunut masokistiluonteinen Hiraizumi Miki on päättänyt ottaa tämän mallinmitoissa olevan yksinäisyyden yksikön omaksi mallinukkeprojektikseen, hänen muusakseen – hinnalla millä hyvänsä, sillä hän näkee Emassa jotain, mitä Ema ei näe – hänen kukoistamattoman kauneutensa. Tässä apuun saapuu Mikin luonteeltaan sadistinen tuottajaystävä Shinjou Saito. Pienen ”ystävällismielisen keskustelun” (eli Saiton sadistisen suostuttelun), muutaman mallin töihin liittyvän harjoitteen sekä muodonmuutosleikin jälkeen, Ema alkaa nähdä itsensä täysin uudessa valossa maailmassa, johon ei ikinä uskonut kuuluvansa.

Ema joutui usein pukeutumaan hyvin paljastaviin vaatteisiin. Yksi esimerkeistä on tässä.

Tie ei kumminkaan ole ruusuinen, sillä Emalla on paljon opittavaa mallina olemisesta sekä itsestään. Tilannetta ei myöskään helpota se, että uusien ystävien myötä, päähenkilömme saa paljon katseita koulussa, sillä epäsuosittu, sosiaalisesti hieman rajoittunut sekä hujoppi tyttö, joka kaveeraa kahden koulunsa suosituimman pojan kanssa, on yleisesti tuollaisessa hierarkiassa hyvin paheksittu kombinaatio. Onneksi pojat puolustavat uutta, vielä kukkaan puhkeamatonta ystäväänsä, sillä tässä heidän välisessä ystävyydessään voi olla muutakin kuin vain pelkkää bisnestä.

 

 

Tässä koko päähenkilökolmikko vasemmalta oikealle: Shinjou Saito, Tachibana Ema ja Hiraizumi Miki.

Olin kuullut tästä visual novelista jo silloin kun tätä oltiin julkaisemassa länteen vuonna 2017, sillä tämä on poikkeuksellinen teos – Tämä on ensimmäinen naisille suunnattu eroottinen visual novel, eli eroge-otome-peli, joka on julkaistu lännessä. Tämä on myös julkaisija MangaGamerin ensimmäinen otome-pelijulkaisu. Unohdin sen olemassaolon melko pian siihen tutustumisesta, mutta kun peli tuli vastaan uudemman kerran Steamissa alehintaan, päätin hankkia sen ja katsoa, millainen peli on kyseessä ja pitäisinkö siitä lainkaan, vaikken ole sen kohderyhmää.

Kyllä Emakin osaa.

Iloksenne voin sanoa, että Bocchi Musume x Produce Keikaku yllätti minut täysin puun takaa. Odotin paljon tyttömäisempää tarinaa, kun kyseessä on kumminkin naisille suunnattu eroge-peli, mutta viihdyin sen tarinan parissa paremmin kuin osasin odottaa. Löysin itseni myös syventymästä sen pariin useaan otteeseen, joka myös on merkki hyvästä pelistä. Mitä tulee hahmoihin, niin miehisestä näkökulmasta Ema on hahmona samaistuttava antisosiaalinen pallero, ja rakkauden kohteina olevat pojat aivan ihastuttavia kumpainenkin, vaikkakin hyvin karikatyyrisia luonteineen. Myös useat tarinan aikana tavattavat merkittävät sivuhahmot tuottivat tuntemuksia, niin positiivisia kuin negatiivisia, kun taas merkityksettömät sivuhahmot minä vain tunteettomasti torjuin.

Nyt kuuma kysymys huulillanne on, kumpi päähahmopojista oli enemmän mieleeni? Vaikka löysin monia ihastuttavia hahmopiirteitä molemmista pojista, on myönnettävä, että pidin enemmän Mikistä, sillä hän on liian puhtoinen tähän maailmaan. Siis Aivan Liian Puhtoinen. Siinä missä näin sadistisessa ja itselleni samaistuttavassa Saitossa ja tämän tarinakaaressa enemmän pinnallisia piirteitä, näin masokistisessa Mikissä ja tämän tarinakaaressa enemmän sellaisen tyypin, jonka kanssa voisin oikeastikin seurustella. Siinä missä Saiton tarinakaaressa keskityttiin enemmän Emaan ja tämän hahmokehitykseen mallina, Mikin tarinakaaressa keskityttiin enemmän Mikiin ja tämän kehitykseen muodistina, jonka ohessa näimme myös huomattavasti perinteisemmän, sydäntälämmittävän rakkaustarinan kaikkine väärinymmärryksineen.

This boi. Such pure, much wholesome!

Mitä tulee sitten pelissä oleviin hydrauliikkaviihdekohtauksiin, olivat nekin hyvällä maulla tehty, eikä laisinkaan ylivedettyjä millään lailla. Toki, kun on molempien poikien omat henkilökohtaiset tarinakaaret luettuna, on mahdollista tehdä hahmojemme välisestä suhteesta polyamorinen, eli kahden miehen ja yhden naisen välinen suhde, jonka kulminoitumana näemme muoti- ja bisneskumppaneidemme välistä romanttista tiimityöskentelyä makuukammarin puolella. Homorakkautta emme tosin saa todistaa, mikä voi olla joidenkin ihmisten mielestä sääli.

 

 

Tiimi pitää yhtä, myös petipuuhissa.

Loppujen lopuksi, Bocchi Musume x Produce Keikaku on perin pätevä visual novel, joka toimitti kaikilla osa-alueillaan onnistuneesti, eikä jättänyt pahaa makua suuhun lainkaan. Suosittelenko peliä, vaikken kuulukaan kohderyhmään? Kyllä. Onko peli hintaisekseen kallis? Ei, sillä yleensä näistä saa maksaa useamman kympin (n. 50-60€). Sillä saa myös tarpeeksi rahoilleen vastinetta ottaen huomioon sen keston, uudelleenpeluuarvon 20 lopun, sekä päätarinan jälkeisten skenaarioiden muodossa. Onko pelillä viihdearvoa? Kyllä, sillä siinä on nokkelaa dialogia hahmojen välillä ja monet kohtauksista ovat yleiselläkin tasolla hyväntuulisia ja sydäntälämmittäviä, seksikohtaukset mukaan lukien. Voisiko jopa sanoa, että peli heittää varsin kermaiset keikakut naamalle. All according to keikaku.

”Coup D’etat”

 

Dangojäbä

P.S. Kyllä tästäkin sellaista matskua saa, jos kunnolla yrittää. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s