Salapoliisitytön suuri läpimurto – Detective Girl of the Steam City (K18)

Genre: RPG, Visuaalinen novelli

Alusta: PC, Steam

Pelin hinta: 12,99€

Pelin kehittänyt: Clymenia

Pelin julkaissut: Kagura Games

Pelin päähahmona häärii Sophie, nuori lontoolainen poikatyttö, jonka isäpappa on kaupungin kuuluisin salapoliisi ja hän (Sophie) on tämän avustaja. Kun steampunk-vivahteisen Lontoon alamaailmassa alkaa tapahtua kaikenlaista synkkää aina pankkiryöstöistä ihmiskauppoihin, eikä kaupungin parasta etsivää ole juuri sillä hetkellä saatavilla, jää nämä tapaukset mestarisalapoliisin tyttären ratkaistavaksi ja koettavaksi.

 

 

Kun mainitsin sanan “koettavaksi”, niin voi pojat, you´re in for a treat now boiii! – Peli on hyvinkin eroottinen eikä peittele sitä. Jo heti alussa pelaaja saa itse määrittää, kuinka monta kertaa Sophie on “tutkinut luolastoaan”. Myös hahmon kunnon parannuksen/levon yhteydessä voi sankarittaren luolaston tutkintaa harjoittaa erilaisten esineiden tai pelin edetessä tapahtuvien seksuaalisten muistojen kautta. Pelissä on myös “Reason”-niminen statistiikka, joka laskee joka kerta kun pelihahmo on seksuaalisessa tai eroottisessa kanssakäymisessä jonkun tai joidenkin kanssa. Tämä on muutamien tehtävien ja tapahtumien kannalta oleellinen juttu, sillä mitä matalampi se mittari on, sitä vähemmän Sophie tuntee häpeää esitellä poikamaista kehoaan lihallisille iloille. 

 

Tämä perkele oli ensimmäinen juttu, minkä sä näet kun sä painat New Game.

 

Yksi ”luolantutkinnan” matkakohteista.

 

Tässä oma statsiruutuni pelin ensimmäisen läpipeluun jälkeen…

 

Pelissä on useampi loppu, joista ainakin kaksi on mahdollista suorittaa perinteisin keinoin pelaamalla ja suorittamalla erilaisia tehtäviä.

Peli käyttää pelimoottorina jo lähes standardiksi kaltaisilleen indie-peleille tullutta RPG Makerin kaltaista moottoria ja sitä käytetään mielestäni varsin hyvin ja monipuolisesti, sillä peli on sekoitus eroottista visuaalista novellia, aivopähkinää sekä japanilaista roolipeliä.

Yksi tapauksista oli selvittää vankilan hyväksikäyttöväitösten todenperäisyys… ja tämä oli vasta alkua kaikelle pahalle.

Jos peli ansaitsee jostain aplodit, niin se on sen ulkoasu. Eroottisille visual noveleille tuttu taidetyyli on läsnä ja steampunk-fiiliksellä luotu Lontoo on pienestä koostaan huolimatta oikein mukavaa katsottavaa, eikä itse pelin pixelarttikaan ole sitä geneeristä RPG Makerin placeholder-kuraa, vaikka niin voisi luulla, kun kyseessä on kumminkin sen kaltaisella moottorilla tehty peli.

 

Sophie näyttää niin poikamaiselta, että menee ihan miehestä kylpylässäkin.

 

Sophie, sinun piti selvittää paneeko tämä mies vieraita naisia, ei mennä itse pantavaksi… *palm*

 

Kysymys kuuluu: Onko peli ostamisen ja pelaamisen arvoinen? Joudun valitettavasti sanomaan, että jos peliä haluaa lähteä pelaamaan, se kannattaa hankkia alennuksesta, sillä sen alkuperäinen noin 13€ hintalappu on pelin lyhyeen kestoon (n. 3-7h) nähden hieman liikaa. Pelillä on kyllä uudelleenpeluuarvoa mainittujen useampien loppujen tähden, mutta sekin on hyvin laiha lohtu, kun niitä useampia loppuja on laskettavissa vain yhden käden sormilla. On myös todella vaikea suositella peliä, jonka viihdearvo tulee lähinnä siitä, miten pelihahmo suoriutuu erinäisistä eroottisista tapahtumista, joita siinä on laajalta skaalalta aina masturbaatiosta julkiseen itsensä häpäisyyn. Jos pitäisi summata pelin tuomat fiilikset yhteen kaneettiin, menisi se jotakuinkin näin: Kuka tälle runkkaa? En ainakaan minä.

Jefre Akemire

Tekstin oikoluku: Lauri Makkonen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s