Tunteettomien lasten tunteellinen matka: A Girl on The Shore

Terve lukijat! Jefre Akemire tässä ja tervetuloa jälleen meikäläisen mangakirjoitelmien pariin. Tämänkertainen aiheeni onkin hieman poikkeava yleisestä sillä tulen puhumaan suomimangan sijasta hieman tummanpuhuvasta ja melankolisesta mangasta, jonka meille on tuonut vuosina 2009-2013 sen niminen henkilö kuin Inio Asano. Tämän mangan nimi on A Girl on the Shore, japaninkieliseltä nimeltään Umibe no Onnanoko.

  • Mangan julkaissut englanniksi: Vertical
  • Sivumäärä: 406 (tuplapokkari)
  • Mangan piirtänyt: Inio Asano
  • Mangan ikäraja: 18+

Manga kertoo tarinan Keisuke Isobesta sekä Koume Satosta, kahdesta 15-vuotiaasta nuoresta, joiden suhde on kaikkea muuta kuin vain rakkautta. He ovat niinsanotusti friends-with-benefits, eli heidän suhteensa on pelkkää seksiä. Ei romanssia, eikä todellakaan söpistelyä, vaan pelkkää kaunistelematonta, kahden ihmisen välistä hydrauliikkajyystöä. Ja kaikki tämä sen takia, että Koume joutui itseään vanhemman paikallisen pelimiehen, Misakin, kylmän kohtelun kohteeksi.

Se mikä mangasta tekee mielenkiintoisen ja todellakin lukemisen arvoisen on sen päähenkilöt ja niiden suhteen eteneminen. On mielenkiintoista seurata kuinka Keisuke haluaisi Koumesta muutakin kuin vain seksiseuraa kun taas Koume ei halua sitä samaa Keisukesta. Pidin mangassa erityisesti siitä tavasta, kuinka näiden nuorten mielenmaisema, ajatukset sekä suhde toisiinsa muuttuu ja kuinka se on kuvattu kahden täysin tavallisen nuoren näkökulmasta.

Kuten olen monessa aiemmin lukemassani mangassa, myös tässä pyrin olemaan piittaamatta taiteesta sen suuremmin, mutta tämän kohdalla se oli mahdotonta sillä sen tarkoin piirretyt valokuvataustat ja hyvin piirretyt hahmot tulevat naamallesi (pun not intended). Et voi muuta kuin katsoa sitä silmät suurina.

Mangaa suosittelen ehdottomasti luettavaksi. Kyseessä on itselleni yksi henkilökohtaisesti raskaampia teoksia, joita olen lukenut heti Koe no Katachin jälkeen. Se ei kuitenkaan itkettänyt eikä hymyilyttänyt kuin aiemmin mainittu, vaan sai minut pohtimaan omaa mielenmaisemaa ja kuinka samanlaisia ajatuksia olen käynyt läpi kuten Keisukekin mangan aikana. Kai minä olen oikea ihminen lukemaan tuollaisen teoksen.

Jefre Akemire
Jefre Akemire

Yksi kommentti artikkeliin ”Tunteettomien lasten tunteellinen matka: A Girl on The Shore

  1. Joku netissä lukemani arvostelu kiteytti ”Rannikon tyttösen” jyystökohtaukset aika kuolemattomasti; ”Inio Asano tappaa kaiken hyvän mielen ja terveen seksuaalisuuden lukijoiltaan” En voi kun yhtyä(pun indeed intended) mielipiteeseen… ^^

    Loistava sarja ja loistava mangaka, jonka töitä tosin lukisin mielelläni myös ”halvemmassa” formaatissa kun näissä yli 20-30 euron tuplapokkareissa…

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s