Desucon Frostbite 2016 – Atsushi Abe Maagisista indexeistä karkkikauppaan

Atsushi Aben tunnetuimmat roolit ovat ehdottomasti Toaru Majutsu no Indexin Kamijou Touma, Bakumanin Mashiro Moritaka ja viime vuonna toisen kauden päätökseensä saaneen Yowamushi Pedalin Touichirou Izumida.

BF9D0596.jpg.1200x1200_q85_progressive
Atsushi Abe Frostbite 2016                                   (Kuva Matias Tukiainen)

Abe piti jo nuorena animesta ja katsoikin sitä paljon, vaikka vanhemmat eivät siitä hirveästi pitäneet. Sen ajan suosikkianime hänellä oli Tenkuu no shiro Laputa eli Laputa -Linna taivaalla. Tähän liittyen hän kertoi, että joka vuosi, kun Japanin televisiossa näytetään Laputa, on ihmisillä elokuvan tietyssä kohdassa tapana twiitata ”Balse”, mikä on nyt toistunut vuodesta 2011 saakka.

Abe oli nuoresta pitäen innostunut näyttelemisestä ja ala-asteen neljännellä luokalla hän mietti, että olisi kiva alkaa ääninäyttelijäksi. Yliopiston lopussa, kun piti päättää, mitä pitäisi tehdä työksi, päätti hän lähteä ääninäyttelijäksi. Yliopiston jälkeen Abe kävi ääninäyttelykoulutuksen, jossa opiskeltiin perinteisiä äänentuottoharjoituksia, kaunista japania ja perinteistä japanilaista tarinankerrontaa eli Rakugoa. Ensimmäistä rooliaan Abe jännitti todella paljon, koska hän näytteli näyttelijöiden kanssa, joita oli kuunnellut lapsesta saakka.

Touma_Kamijou
Toaru Majutsu no Index – Kamijou Touma

Kamijou Touma animesta Toaru Majutsu no Index oli Aben läpilyöntirooli ja hahmo oli juuri sellainen, jota hän oli halunnutkin näytellä. Sankarihahmo, joka ei aina pärjää taisteluissa, mutta loppua kohden aina selviää vaikeista tilanteista ja pelastaa sankarittaret. Touma on Abelle myös tärkeä rooli, koska se avasi paljon ovia alalla. Abe myös toivoi, että sarjalle tulisi vielä kolmas kausi, jotta pääsisi vielä näyttelemään Touman roolissa.

.

Saikou
Bakuman – Mashiro Moritaka

Mashiro Moritakan rooli oli Abelle unelman täyttymys, koska mies ääninäyttelijöille Japanissa yksi tavoitteista on päästä Shounen Jumpin sarjan päähahmon rooliin. Roolin kautta hän pääsi myös vierailemaan Shueishan toimistolla, koska sarja sijoittuu osittain sinne. Sarja oli Abelle tuttu jo ennestään ja se oli hänen mielestä loistava shounen manga ja vaikka olikin hieman erikoinen manga Jumppiin, se silti toi hahmojen tunteet esille shounen manga tyyliin. Sarjan myötä hän oppi myös paljon mangakan työskentelystä, josta sarja kertoo.

tumblr_lzwdruMeqd1rphjxco1_500
Card Fight Vanguard – Suzugamori Ren

Cardfight Vanguardissa Abe näytteli pahiksen roolissa Suzugamori Reninä. Pahiksen näytteleminen oli kuulemma todella hauskaa, koska sankareiden kanssa ei pääse leikkimään niin paljon ja pahisten näyttely on paljon vapaampaa. Roolissa oli myös hauskaa se, että hahmot aloitettiin puhtaalta pohjalta aina uuden kauden kanssa. Abe on myös innokas pelien ystävä ja hän kertoikin, että Cardfight Vanguardin animetiimin kanssa tuli myös pelattua korttipeliä, josta sarja on tehty. Abe on tiimin sisällä hallitseva mestari.

tumblr_no65jyHcbr1qmlmyuo1_500
Gunslinger Stratos – Kazasumi Tooru

Gunslinger Stratoksen tekemisessä hän oli mukana alusta saakka, koska teki myös peliin äänet. Hän sanoi olevansa myös pelin massakuluttaja. Päähahmo Kazasumi Toorusta on kaksi eri versioita. Pelin puolella versiot päätettiin pitää samanlaisena, mutta animessa sitten taas päätettiin kahden maailman erilaisuuden takia tehdä hahmon eri versioista erilaiset, jonka takia Abesta tuntui kuin olisi tehnyt kahta roolia.

tumblr_inline_nh87i3PmzV1rin618
Yowamushi Pedal – Izumida Touichirou

Yowamushi Pedalin Izumida on Aben suosituimpia rooleja ja kunniavierasohjelman alussa kuuluikin hahmon tavaramerkkihuutoa ”ABU” (ABS) yleisöstä. Abe oli alun perin hakenut Todon rooliin, mutta animen ääniohjaaja halusikin Aben Izumidan rooliin. Izumidan hahmo on todella vakava, mutta kuitenkin vähän kummallinen, mutta ääniohjaaja sanoi roolin kuitenkin sopivan Abelle. Aben kollegatkin sanoivat, että hän saanut sopivan roolin itselleen.

Kokonatsu
Dagashi Kashi – Kokonatsu Shikada

Aben uusimpana roolina on nyt talvikaudella 2016 käynnissä olevan Dagashi Kashin miespäähahmo Kokonatsu Shikada. Sarjan päähahmolla on syvä rakkaus karkkeja ja mangaa kohtaan. Slice of life komedia sarjaa on Aben mielestä todella hauska näytellä. Studion väki on myös tuonut paljon Dagashi karkkeja studiolle, jotta niistä pääsee nauttimaan tauoilla. Sarjan hahmot ovat eksentrisyyteen saakka innostuneita tykkäämistään asioista ja Abe kertoikin, että roolien kautta tulee tutustuttua aiheisiin enemmän. Esimerkiksi Dagashin takia on tullut käytyä karkkikaupassa ja Yowapedan takia katsottua Tour de Francea.

Abe työskentelee myös radiossa, mikä eroaa normaalista ääninäyttelytyöstä sillä, että se on enemmänkin kuin istuisi ystävän kanssa juttelemassa. Radio on tällä hetkellä noin 30% Aben työskentelystä, johon kuuluu myös Nico Nicon live-lähetykset.

Ääninäyttelijöiden muodostamat ”bändiryhmät’’ ovat nykyään yleisiä ja Abe myös kuuluu tällaiseen. Ryhmän nimi on J-Addict. Abe kertoi päätyneensä bändiin aivan normaalisti koe-esiintymisen kautta ja hänen mielestään on hienoa päästä laulamaan ammattilaisten säveltämiä kappaleita.

Lopuksi hän kertoi tällä hetkellä pitävänsä todella paljon käynnissä olevasta Shouwa Rakugo Shinjuusta, koska sen ääninäyttelijät ovat todella loistavia. Aben mielestä kaikista parasta ääninäyttelijän työssä on ollut se, että pääsi tulemaan Desuconiin. Desucon on hänen mukaan lämmin tapahtuma ja siellä näkyy kävijöiden ja tekijöiden rakkaus animea kohtaan. Frostbite on Aben ensimmäinen vierailu Pohjois-Euroopassa. Animessa sitä on kuvattu aina todella mystisenä paikkana, eikä Suomi pettänyt Aben odotuksia. Abe aikoo kertoa työkavereilleen Japanissa, kuinka hienoa Suomessa ja Desuconissa oli käydä.

Teksti                                                                                                                                             Editointi

Tsuokari
Tsuokari
Reiska
Reiska

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s