Euphoria – Valkoisen huoneen vangit (K18)

 

VAROITUS!

SE MITÄ TÄMÄ TEKSTI SISÄLTÄÄ ON GRAAFISTA SEKÄ SEKSUAALISESTI ERITTÄIN HÄRSKIÄ JA ARVELUTTAVAA KUVAMATERIAALIA!

JOS OLET ALLE 18-VUOTIAS TAI OLET MUUTEN ERITTÄIN HERKKÄ, POISTU LUKEMASTA TÄTÄ TEKSTIÄ VÄLITTÖMÄSTI!

1769-fi-18

Japanista on lähtöisin hyvin usein kaikki outo sekä poikkeava, jota länsimaissa nähdään hyvin harvoin. Joskus ne eivät edes pääse läpi, (katson sinua Dead or Alive Xtreme 3) ja joskus saattaa päästä läpi jotain hyvinkin härskiä sekä kuvottavaa, kuten nyt on käynyt. Hyvät naiset ja herrat, saanen esitellä, Euphoria.

euphoria__mainvisual-754x1024

Julkaisuvuosi: 2011 (Englanninkielinen käännös: 2015)

Pelin genre: Eroge

Pelin on luonut: ClockUp

Englanninkielisen julkaisun tuottanut: MangaGamer

Ikäraja: 18+

Pelin koko casti
Pelin koko casti

Euphoria kertoo tarinan kuudesta henkilöstä (aluksi seitsemästä), jotka mystisestä syystä kaapataan mukaan sairaaseen peliin, jossa avainten ja avaimenreikien roolin päättää ihmisen sukupuoli. Miehet nähdään pelissä avaimen hallitsijoina ja naiset avaimenreikinä. Ja kuinkas ollakaan, meidän kuusi päähenkilöä seitsemästä onkin nuoria naisia ja yksi on mies, tarkalleenottaen nuori mies.

Peli saa alkunsa mystisen äänen selittäessä pelin säännöt, jossa selitetään mikä avaimenhallitsijan ja avaimenreiän tehtävä ja rooli on. Avaimenhallitsijan tehtävä on suorittaa seksuaalista kanssakäymistä avaimenreiän kanssa mystisen äänen antamien ohjeiden, tavaroiden ja tehtävienannon mukaan. Pelissä käydään kaikki tavat läpi. Vastustaminenhan ei tietenkään käy päinsä, kun kyseessä on kuitenkin erityisesti tähän peliin valitut henkilöt. Jos luovutat pelin, luovutat myöskin elämäsi, eli kuolema korjaa.

Yksi naisista luovuttaa heti alussa ja hänet teloitetaankin sähkötuolissa, kaikkien pelin osallistujien silmien edessä. Tämä tuo pelille shokkiarvoa. Tämän myötä peli saa alkunsa, oikeasti.

Tämä kohtaus hieman säikäytti aluksi, mutta tämä oli vasta alkua kaikelle kauheudelle, mitä tuleman piti.
Tämä kohtaus hieman säikäytti aluksi, mutta tämä oli vasta alkua kaikelle kauheudelle, mitä tuleman piti.

Pelaaja ottaa ohjaksiinsa Keisuke -nimisen pojan roolin, eli on se, joka valitsee aktissa käytettävän avaimenreiän vielä hengissäolevista naisista. Ja nämä ovat:

Oli hirveän vaikea löytää Kanaesta, joten päädyin tähän valintaan.
Oli hirveän vaikea löytää Kanaesta kuvaa, joten päädyin tähän valintaan.

Kanae Hokari – Keisuken lapsuudenystävä sekä luokkatoveri, ryhmän ns. kiltti tyttö, joka ei halua kenellekään pahaa.

Leikitään hammaslääkäriä he sanoivat, se on hauskaa he sanoivat....
Leikitään hammaslääkäriä he sanoivat, se on hauskaa he sanoivat….

Nemu Manaka – Kaunokainen, on yllättävän rauhallinen tilanteen huomioonottaen. Keisuken ja Kanaen luokkatoveri, muttei ole sosiaalisimmasta päästä.

Yksi niitä harvoja kohtauksia, jotka saivat minut kysymään itseltäni "Mitä vittua?" sekä "Miksi?"
Yksi niitä harvoja kohtauksia, jotka saivat minut kysymään itseltäni ”Mitä vittua?” sekä ”Miksi?” Nimittäin tämä oli yhtälailla raiskausta, kuten koko peli, mutta nyt roolit oli kääntyneet päälaelleen.

Rinne Byakuya – Ryhmän lainkuuliaisin jäsen, ei ole aiempien tapaan Keisuken luokkatoveri. Kuuluu hahmojen koulun järjestyksenvalvontatiimiin. Tosin yllä nähtävä kuva kertoo ihan muuta. Eikö järjestyksenvalvojatiimin jäsenen pitäs olla ihan muuta maata? [SPOILERINO]

Tämä kohtaus säikäytti minut pahanpäiväisesti. Tämän voisi olettaa olevan myös screamer-kuvana internetissä.
Tämä kohtaus säikäytti minut pahanpäiväisesti. Tämän voisi olettaa olevan myös screamer-kuvana internetissä.

Rika Makiba – Ryhmän juniori, Keisuken ja Kanaen kaveri, se pakollinen lapsenkasvoinen hahmo tässä visuaalisessa novellissa. On myös aika pöljäkin, jos minulta kysytään.

Onneksi en ole vielä pelannut opettaja-routea, näyttää varsin kivuliaalta.
Onneksi en ole vielä pelannut opettaja-routea, näyttää varsin kivuliaalta.

Natsuki Aoi – Aiemmin mainittujen nuorten koulun vastikään aloittanut englanninopettaja, on hieman pehmo koulun oppilaita kohtaan, jonka takia muut opettajat häntä halveksivatkin.

Se, kenet näistä valitset vaikuttaa pelin kulkuun ja sen loppuun hyvin paljon. Itse valitsin jokaisen haasteen valintavaiheen kohdalla Rinne Byakuyan, jonka ”reitin” pelasin tätä artikkelia varten.

”…Pelin tapa shokeerata oli uniikki.”

Sen tarinan kulku on varsin monikerroksinen. Se alkaa hyvin vahvasti shokeeraamalla pelaajansa/lukijansa, aiheuttamalla mitä vit…?-olon varsin tarkoilla kuvauksillaan aktista ja sitten lopulta muuttumaan vain oudoksi ja häiritseväksi juuri sen takia, että lukija kuvittelee sen loppuvan siihen kun pelaaja on suorittanut ne hyvin seksualistiset ja moralistiselta näkökantilta hyvin väärät haasteet.

Säikähdin paljon kun peli pistikin minun jalkaani pari painoa ja veti minut tarina-altaan syvään päähän, eikä päästänyt minusta irti ennen loppua. Minä luulin, että tämä peli on pelkkä tarina siitä pelistä selviytymisestä, enkä hyvin syvää jumaltarinaa, mihin minä valinnoilla itseni olin sotkenut. Yllätyin kuinka pelin tapa shokeerata oli uniikki. Siitä on pakko antaa plussaa. Myös pelin soundtrack oli varsin tunnelmaan sopiva. Oma suosikkikappaleeni oli itse introkappale ”Rakuen no Tobira”.

En nähnyt pelissä mitään valittamisen arvoista kuin muutama järjetön käännekohta ja juoniaukko, mutta ne spoilaisivat liikaa (tiedän että blogissa on lukijoita, jotka haluaisivat tämän pelata). Muuten Euphoria on kyllä suosituksen täältä päästä ansainnut. Sain siitä pelistä sen, mitä tulinkin siltä hakemaan, eli rankan kokemuksen, jota en unohda ainakaan vähään aikaan.

Suosittelenko tätä?

Sanotaan että kyllä ja en.

Kyllä, jos…

Olet hyvin sairas mieleltäsi ja hyvin monet fetissit ovat juttusi.

Ei, jos…

Haluat säästää mielenterveytesi, etkä joutua kyseenalaistamaan itseäsi tai mieltymyksiäsi.

Jos kävi näin, että kiinnostuit, niin käy ihmeessä ostamassa peli MangaGamerin kotisivuilta:

https://www.mangagamer.com/detail.php?goods_type=1&product_code=141

Jefre Akemire
Jefre Akemire

Yksi kommentti artikkeliin ”Euphoria – Valkoisen huoneen vangit (K18)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s