All You Need Is Kill – Kohtaloiden kierre

-Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2014

-Pituus: 2 osaa

-Tarina (romaani ja manga): Hiroshi Sakurazaka

-Hahmosuunnittelu (romaani): yoshitoshi ABe

-Kuvakäsikirjoitus (manga): Ryosuke Takeuchi

-Taide (manga): Takeshi Obata

-Genre: Scifi, sota, romantiikka

Julkaisija: Shueisha (Japani), Punainen Jättiläinen (Suomi)

AllYouNeedIsKill-0102

Ihmiskunta käy epätoivoista sotaa mimeeteiksi kutsuttuja avaruusolentoja vastaan. Nuori sotilas Keiji Kiriya saa kokea taistelun julmuuden vahingoituttuaan kuolettavasti, mutta herääkin yllättäen taistelua edeltävään päivään täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Keiji huomaa järkytyksekseen joutuneensa ajan kierteeseen, jossa kuolema on hänen osaltaan mahdotonta. Pian hän kuitenkin näkee kyvyssään suuren potentiaalin, jolla on mahdollista saavuttaa etulyöntiasema vihollisia vastaan. Mistä Keijin kummallinen kyky on peräisin, ja mitä tekemistä Rita Vrataskilla, maailman ansioituneimmalla sotilaalla, on tämän kanssa?

Kaksiosainen mangasarja All You Need Is Kill perustuu Hiroshi Sakurazakan samannimiseen romaaniin. Vaikka sarjan tarina ei loistakaan kaikilla osa-alueillaan, on se mielenkiintoinen kertomus maailmanloppua enteilevästä tulevaisuudesta, jossa elää vielä pieni valonkipinä paremmasta huomisesta. Sarjassa pohditaankin ihmisen elämän hetkellisyyttä ja pienten asioiden arvokkuutta.

All You Need Is Killin tarina pääsee parhaiten oikeuksiinsa juuri kaksiosaisena. Tarinan alkuasetelmalla ei lukijan päätä paljoa vaivata, ja suuri osa ajasta annetaankin Keijille ja Ritalle, jotka vastaavat sarjan voimakkaasta tunneulottuvuudesta. Vaikka sympaattisia sivuhahmoja onkin mukana piristämässä tarinaa, ei All You Need Is Kill olisi yhtään oma itsensä ilman Keijin ja Ritan välistä onttoa mutta tunnerikasta ystävyyttä, joka pääsee todelliseen huipennukseensa viimeisten juonilankojen punouduttua yhteen.

Toteutukseltaan All You Need Is Killin mangaversio on silmiähivelevää ja yksityiskohtaista. Etenkin hahmot on piirretty huolella Takeshi Obatan (Hikaru no Go, Death Note, Bakuman) bravuurin mukaisesti. Myös tarinassa käytettävät mobiilitaistelupuvut ovat tyylikkäitä ja etenkin niillä käytävät taistelukohtaukset näyttäviä. Sarjakuva pitää onnistuneesti lukijan mielenkiintoa yllä, eikä tarinan keskeyttäminen sen tylsyyteen vedoten tule kysymykseenkään. Tästä on Takeshi Obatan lisäksi kiittäminen myös Ryosuke Takeuchia, joka toimi mangaversion kuvakäsikirjoittajana.

Sarjan suomijulkaisija, Punainen Jättiläinen, on kokonaisuudessaan onnistunut työssään. Sivut ovat hyvälaatuisia ja käännös on sujuvaa, vaikka kirjoitusvirheitä esiintyikin useaan otteeseen. Värisivut olisivat olleet toivottu lisä suomijulkaisuun, mutta niiden puuttuminen ei häiritse lukukokemusta.

All You Need Is Kill on oiva valinta varmojen toimintakertomusten ystäville. Sarjaa voi kuitenkin suositella suurella lämmöllä kaikille niille, jotka kaipaavat ajatuksia herättävää tarinaa elämän arvokkuudesta ja siitä, miten voimme pienillä onnen hetkillä parantaa toisen ihmisen elämää. Parhaimmillaan lukijakin oppii näkemään maailman uudessa valossa – Keijin ja Ritan silmin.

keiji ja rita

Ode
Ode

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s