Lyhyt pohdinta Psycho-Pass:n ensimmäisestä kaudesta.

27882_psycho_pass

Katsoin viikonlopun aikana Gen Urobuchin käsikirjoittama ja Naoyoshi Shiotanin ohjaaman Psycho-passin ensimmäisen kauden ja tässä vähän ajatuksia siitä.

Sarja omaa todella mielenkiintoisen maailman, jonka hallinnon ytimessä on Sibyl system tekoäly. Tätä aihetta käsitelläänkin paljon koko sarjan ajan ja se on mielestäni paras osa sarjaa. Tekoälyn käsittely on tehty hyvin ja se herätti paljon ajatuksia tekoälyn hyödyistä ja haitoista, mutta animen tekoäly ei ole kirjoitettu ilman virheitä, jotka näkyvät muutamissa alkupään tarinoissa. Ensimmäisestä kaudestä jäi itselle todella paljon kysymyksiä, jotka koskevat Sibyliä, joita en usko käsiteltävän 2.kaudessa ollenkaan.

Hahmoihin tykästymisessä kesti hetken aikaa ja omasta mielestä sarjan toinen päähahmo Kougami Shinya jää etäiseiksi, tosin varmaan tarkoituksella. Sarjan paras hahmo mielestäni oli ehdottomasti päähahmo Akane Tsunemori, joka saa huomattavaa kehitystä sarjan aikana ja dystopinen maailma kääntää hahmon lähes ympäri. Pääpahiksen motiivit ovat todella hyvin kirjoitetut ja jopa samaistuttavat. Hahmodesignit ovat suurimmaksi osaksi todella hyviä, mutta pääpahiksen hahmodesign oli omaan makuun vähän turhan perus bishounen mallia. Mekaniinen suunnittelu esim. Dominatorissa(Public savety Bureaun käyttämä ase) ja toistuvasti näkyvissä tietokonepääteissä on todella tyylikästä.

Kagari ja seksikkäät tietokonepäätteet :D
Kagari ja seksikkäät tietokonepäätteet 😀

Tarinan alkupuoli on kohtuu perinteistä poliisisarjaa pienillä mausteilla ja loppupuoli sitten taas dekonstruktoi alkupään ja on huomattavasti tarina painotteisempi. Juoni ei ole omasta mielestä sarjan isoin vahvuus, mutta siinä on paljon hyviä hetkiä ja kokonaisuutena se on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Suosittelen tutustumaan sarjaan, jos tekoäly ja dystopinen tulevaisuus ovat teemoina lähellä sydäntä tai sitten tykkäät poliisisarjoista.

Tsuokari
Tsuokari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s