”Kuinka pitkälle olet valmis menemään yhden sopimuksen takia?” – Arvostelussa Onani Master Kurosawa

Kun lähden lukemaan mangaa, luen sitä joko suosituksesta tai verratakseni sitä animeversioon.

Tämänkertaista teosta en lukenut pelkän suosituksen tai animeversion pohjalta, vaan puhtaan mielenkiinnon takia. Arviossa nimittäin on suhteellisen härski Ise Katsuman ja Yokota Takuman manga ”Onani Master Kurosawa”.

Onani Master Kurosawan kansi
Onani Master Kurosawan kansi

Nimi: Onani Master Kurosawa

Mangan tehnyt: Ise Katsuma ja Yokota Takuma.

Lukumäärä: 31

Julkaisuvuosi: 2007-2008

Virallinen julkaisu englanniksi: Ei ole, luettavissa vain fanikäännettynä skanlaationa.

Onani Master Kurosawa kertoo tarinan yläasteen kolmosvuodella opiskelevasta koulupoika Kakeru Kurosawasta ja hänen ”arkisesta tarpeestaan” päästä koulun jälkeen tyttöjen vessaan. Tiettyjen sattumusten seurauksena, koulukiusattu tyttö Aya Kitahara kiristää Kurosawaa kostamaan Ayan kiusaajille tai muuten hän paljastaa kaikille Kurosawan koulunjälkeiset puuhat. Tästä alkaa tarina siitä, kuinka harmiton itsensätutkiskelu voi aiheuttaa monille harmia.

Kun harmin aiheuttaja kokee itse harmia.
Kun harmin aiheuttaja kokee itse harmia.
onani-master-kurosawa-1570690
Varsinaisia seksikohtauksia mangassa ei nähdä, vaan ne kaikki tapahtuu lähinnä Kakerun pään sisällä. Tässä eräs kohtauksista.

Päähenkilö Kakeru Kurosawa on mangan alussa yläasteen yhdeksännellä oleva hieman ylimielinen ja antisosiaalinen nuori mies, jonka jokapäiväisenä tarpeena on päästä vetämään käteen koulun tyttöjen vessassa samaan aikaan fantasioiden hänen luokkalaisistaan tytöistä. Eräänä päivänä hänen puuhiensa jälkeen hän joutuu läheltä piti -tilanteeseen, jonka takia hän joutuu eräänlaiseen kierteeseen, johon liittyy kiristämistä ja toisten elämän pilaamista.

Toisena päähahmona tapaamme Aya Kitaharan, koulukiusatun tytön Kakerun luokalta. Hän joutuu aina tiettyjen tyttöjen pilkan ja kiusaamisen kohteeksi (koska hiljaista ja syrjäytynyttä on kiva kiusata) ja kiristää Kakerua pilaamaan näiden tyttöjen elämän parhaimmaksi näkemällään tavalla, sillä pitäähän kiusaajienkin kokea millaista on olla satutettuna päivästä toiseen. Tässä herääkin kysymys, ovatko kiusaajat sittenkään kiusaajia vai onko Aya se kiusaaja, jonka leikkikalu Kakeru on.

Aya on todella julma tyttö, todella julma.
Aya on todella julma tyttö, todella julma.

Tässä mangassa on todella paljon sivuhahmoja, jotka liittyvät kuitenkin tavalla tai toisella tarinankehitykseen. On esimerkiksi koulun kaunokainen ja Kakerun ihastus Magister Takigawa, Kakerun perässä kulkeva kaveri Keiji Nagaoka, sekä koulun kiusaaja, koulun sääntöjä rikkova hulttio Maiko Sugawa.

Mitä mieltä olin itse mangasta?

Mielestäni Onani Master Kurosawa on todella hyvin kirjoitettu ja rankka kehityskertomus ihmisen sisäisestä taistelusta kostamisen ja oman huvin välillä. Kakeru kehittyy mangan aikana henkisesti, kuten myös sosiaalisesti. Henkinen kehitys nähdään lähinnä Kakerun ja Ayan välisessä suhteessa esimerkiksi Ayan pyytäessä Kakerua tekemään harmia jollekkin ihmiselle. Sosiaalinen kehitys taas näkyy Kakerun kaverisuhteissa. Tämä on ihailtavaa, sillä paikallaan jurnutus olisi aiheuttanut minulle vain tylsistymistä, eikä niin vahvoja tunteita, joita koin lukiessani.

Manga myös esittää muutaman todella hyvän kysymyksen: ”Kuinka pitkälle olet valmis menemään yhden sopimuksen takia?”, ”Kuinka monta elämää olet valmis pilaamaan tämän sopimuksen takia?”, ”Haluanko tehdä tätä koska joku käskee?”. Kaikki nämä kysymykset tulee mangan edetessä esille. Jos minun pitäisi antaa arvosana tälle mangalle, antaisin tälle kiinteän kasin, sillä mangan artstyle muutamissa kohdin hieman hiersi minua. Tarina pysyi hyvin kasassa ja hahmot oltiin tehty hyvin.

Mangalle on myös tehty jatkoa light novelin muodossa, joka kulkee nimellä ”Onani Master Kurosawa: After The Juvenile”, joka kertoo tarinan kaksi vuotta alkuperäisen mangan loppumisesta.

Jefre Akemire
Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s