Shigatsu wa Kimi no Uso – Klassista musiikkia ja sydänsuruja

tumblr_ndxyhoTZ6v1qd16pfo1_500

Arvio: Shigatsu wa Kimi no Uso (Your lie in April)
Vuosi: (2014-2015)
Studio: A1-pictures
Jaksot: 22
Ohjaus: Kyōhei Ishiguro
Käsikirjoitus: Takao Yoshioka
Genret: Romance, Drama, Music, Tragedy

 

Mielenkiintoni ja jaksamiseni animesarjojen aktiiviseen seuraamiseen on kokenut huomattavan laskun. Surullista sinänsä, sillä moni hieno sarja jää laiskuuden vuoksi katsomatta. Shigatsu wa Kimi no Uso, englanniksi Your lie in April, ei onneksi lukeudu tähän kastiin. Törmäsin sarjaan etsiskellessäni uutta katsottavaa ja päädyin katsomaan sarjan ”preview” jakson. Aloin sen katsottuani kuumeisesti odottamaan sarjan alkamista. Odotukseni olivat korkealla, ja by god, voin sanoa, niitä ei petetty.

tumblr_nemx9mKAzz1qcsnnso1_500

Ai kuinka rakastan sitä että gifut toimii blogissa

Tarinan juoni on yksinkertaisemmasta päästä, joten pelihousujaan ei tarvitse liian hankalan tai symbolisen juonen vuoksi repiä. Kousei Arima on sarjamme päähahmo, nuori lahjakas pianonsoittaja, jonka koko Japanin musiikkiteollisuus tuntee. Taitonsa hän on saanut äidiltään, joka eläessään Arimaa armottomasti opasti soittamisessa jopa väkivallan keinoin. Pianon soittamiseen hän on hyvin pitkälti menettänyt intonsa, kuten hyvin pitkälti kaikkeen muuhunkin, mutta eräs päivä muuttaa kaiken. Hän törmään sattumalta lahjakkaaseen viulunsoittajaan, Kaori Miyazonoon, joka alkaakin siltä istumalta seurustella Kousein parhaan ystävän kanssa. Tästä huolimatta Kaori viettää paljon aikaa Kousein kanssa ja saa tämän jälleen soittamaan pianoa innoissaan. Mutta ei tarina pelkällä ”happy happy joy joy” mentaliteetilla etene. Tarina on alusta asti pimeähkö Kousein äidin tarinan takia, ja kun tämä osuus tarinasta on ohi, kuvioihin astuukin suurin syy mikä sarjasta tekee katsomisen arvoisen, aiempaakin pimeämpi ja surullisempi käänne.

Sarjan tuottanut studio oli A1-pictures, ja ottaen huomioon mitä sarjoja kyseinen pulju on onnistuneesti ruuduillemme tuonut, luottamus oli korkealla. Mikä oli mielenkiintoista KimiUsossa, oli ääninäyttelijä Natsuki Hanae, joka ääninäytteli Kousein lisäksi Tokyo Ghoulista tutun Kaneki Kenin. Äänet hahmoille oli valittu juuri oikein, ja oikeat äänet korostivat loistokkaasti kunkin henkilön persoonaa.

 

Mitä animaatioon tulee…

 

tumblr_ndlqbewpMp1qbvovho1_500Kimi no Uso 1tumblr_inline_nm1ux9J2rF1qmzaxi

Kyllä. Kaunista eikö totta! (tietenkään GIF kuvat eivät luo animaatiolle sitä ominaista ilmapiiriä, mutta pääsuureisesti) Animaatio, erityisesti konserttikohtauksissa, on loistokasta, ja instrumenttien soiton liikkeet, eritoten viulun, on tehty majesteetillisesti. Pidin erityisen paljon myös lapsille tehdyistä kasvoista jotka olivat mahdollisimman yksinkertaiset.

Musiikki on pitkälti klassisia kappaleita, joten itselleni ainakin todella mieluista kuultavaa. Animen oma soundtrack on myös loistava, huolimatta sen pienestä kappaletarjonnasta. Musiikkia kuitenkin löytyy niin pirteään, kuin masentavaan kohtaukseen. Tarinan aikana päähahmoille tapahtuu hyvinkin paljon hahmokehitystä, mikä on erittäin positiivista. Mutta hahmojen backstory on lähestulkoon kaikilla täsmälleen samat, ja saman konseptin toistaminen puuduttaa.

Tarinan traaginen lopetus oli omalla kohdalla viimeinen naula arkkuun, ja sai meikäläisen herkistymään. Sitä oli sarjan alusta asti odotettu, ja emme pettyneet. KimiUso on yksi niitä syitä miksi katson animea, ja uskon vielä todelliseen rakkauteen.

Kaunis traaginen tarina on ideana loistava, ja oikein toteutettuna majesteetillinen. Shigatsu wa Kimi no Uso onnistui siinä. Henkilökohtaisesti minun on vaikea sanoa sarjasta paljoakaan pahaa, koska se onnistui niin monella saraa, muttei sekään täydellinen ollut. Konserttikohtauksia oli hitunen liikaa ottaen huomioon että kaikki kulkivat samaa linjaa pitkin. Jokainen konsertti oli siis tapahtumallisesti täsmälleen sama kuin edeltävä. Sen lisäksi tarinan loppuratkaisu voi osalle katsojista olla hieman liiankin ennalta-arvattava. Mutta yleisesti katsoen Shigatsu wa Kimi no Uso on loistava sarja, ja suosittelen sen katsomista ehdottomasti. Parhaan nautinnon sarjasta saavat myös ne, jotka pitävät klassisesta musiikista, tai musiikista ylipäätänsä. Lopetus saa tosimiehenkin itkemään, ja nessupaketti on hyvä olla valmiina.

tumblr_inline_nlmxcjVTc81to03nm

Joona-tan
Joona-tan

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s