Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destinies – Oikeudenkäyntidraamaa 3DS:llä

Vuosi: 2013
Alusta: 3DS
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

dualdestinies

Hankittuani 3DS:n muutama kuukausi sitten minulle avautui mahdollisuus tutustua muutamaan pelisarjaan, joihin olen aiemmin halunnut tutustua, muttei ole ollut mahdollisuutta. Satuin näkemään eshopissa alennuksessa Ace Attorney: Dual Destiniesin ja pakkohan se oli hankkia. Se on ollut erityisen mukavaa matkapelattavaa usean kuukauden ja nyt, kun olen läpäissyt pelin, voin sanoa sen olevan suosikkipelini 3DS:llä.

Ace Attorney: Dual Destinies lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa yksi oikeus-saleista on räjäytetty pommilla ja yksi poliisin etsivistä on päässy hengestään. Syylliseksi epäillään nuorta naista nimeltä Juniper Woods, jonka puolustusasianajajina toimivat Juniperin lapsuudenystävä, nuori asianajaja nimeltään Athena Cykes sekä aiemmista peleistä tuttu asianajaja Phoenix Wright. Tapausten juonet menevät simppelisti siten, että joku on murhattu, joku otetaan siitä kiinni ja syytetty tulee todistaa syyttömäksi. Ensimmäinen tapaus on lyhyin, koska se sisältää vain oikeudenkäynnin. Kaikki muut tapaukset sisältävät myös rikospaikan tutkimista. Tykkäsin erittäin paljon siitä, kuinka erilaisia tapaukset olivat sekä tilanteiden että hahmojen puolesta. On taruhirviöitä, salaliittoja, korruptiota ja kaikkea muuta, mikä jaksaa pitää pelin mielenkiintoisena loppuun asti. Peli tekee hyvää työtä sen suhteen, kuinka kaikki lopuksi kiteytyy yhteen. Pelissä on myös paljon huumoria ja osa vitseistä on ihan hauskoja.

Pelin päähahmoina toimivat aiemmista peleistä tuttu Phoenix Wright sekä tämän toimiston uudet asianajajat Apollo Justice ja Athena Cykes. Wright on karismaattinen ja itsevarma sekä uskoon aina omaan asiakkaaseensa. Apollo on nuori ja vahvatahtoinen asianajaja, joka on hyvä lukemaan ihmisten kehonkieltä. Joukon uusin tulokas Athena taas luottaa oikeussalissa enemmän analyyttiseen psykologiaan. Hänellä on myös lapsuuden traumoja, joiden takia häneltä puuttuu itsevarmuutta. Yksi tärkeimmistä hahmoista on myös syyttäjä Simon Blackquill, joka istuu vankilassa mentorinsa murhasta. Toinen ja kolmas tapaus ovat takaumia, jotka kertovat Athenan ensimmäisistä tapauksista. Parasta on se, ettei yksikään hahmo jää vain olemaan, vaan kaikki tuovat tapauksiin jotain omaa.

Kuvassa Phoenix Wright, Athena Cykes, Simon Blackquill ja Apollo Justice.
Kuvassa Phoenix Wright, Athena Cykes, Simon Blackquill ja Apollo Justice.

Gameplaylta Dual Destinies on puoliksi visual novel. Yli puolet ajasta seurataan keskustelua ja näpytetään a-nappia. Peliin kuuluu myös todistusaineiston löytämistä ja niiden käyttämistä oikeussalissa argumenttien tukena. Oikeussalissa käydään ristikuulusteluja, joissa pitää todistaa todistajan väitteet vääriksi todistusaineiston avulla. Näissä tilanteissa on yleensä uskottavuusmittari, joka pienenee väärästä valinnasta. Kun mittari on tyhjä, syytetty todetaan syylliseksi ja tapaus pitää aloittaa alusta. Toisaalta pelissä on mahdollistaa tallentaa milloin vain joten itselleni ei tuota käynyt kertaakaan. Ristikuulustelun lisäksi muita minipelejä ovat esim. Wrightin psyykelukkojen avaaminen, Athenan analyyttisen psykologian käyttäminen ja Apollon käyttämä kehonkielen tulkinta. Minipelit eivät sinällään ole kovin ihmeellisiä, mutta tuovat kivaa vaihtelua ristikuulusteluihin. Yleisesti ottaen pelin vaikeusaste vaihtelee. Osa jutuista on tosi selkeitä, osassa joutuu jopa miettimään vähän enemmän ja osa oli niin vaikeita, että mietin välillä, miten ihmeessä tuon olisi voinut tietää. Pituutta pelillä on noin 25-30 tuntia, joka mielestäni sille melko sopiva.

aceattorney1
Visuaalisesti Dual Destinies on hyvännäköinen peli. Pelin hahmot ja ympäristöt ovat kolmiulotteisia, eikä näytä hassummalta. Hahmojen liikeanimaatiot ja ilmeet olivat välillä todella huvittavia. Pelissä on myös 2D-välianimaatioita, jotka näyttävät ihan hyvältä, mutta eivät mielestäni ole kovin ihmeellisiä. Soundtrack on tosi hyvä ja jää soimaan päähän vielä pelin jälkeenkin. Välianimaatioissa on myös ihan hyvät englanninkieliset dubit.

Lopuksi voin vain suositella Phoenix Wright Ace Attorney: Dual Destiniesia todella lämpimästi. Jos omistat 3DS:n ja pidät visual noveleista tai olet kiinnostunut oikeudenkäynneistä, tämä peli on sinua varten. Itse aion jatkaa pelisarjaan tutustumista Ace Attorney Trilogyn muodossa.
-Reiska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s