Doukkarikaupan arkea – Denki-gai no Honya-san

Sarja: Denki-gai no Honya-san

Tuotantovuosi: 2014

Ohjaaja: Masafumi Sato

Tuotantostudio: Shin-Ei Animation

Jaksomäärä: 12

65339

Syksyn 2014 animekausi alkaa olla lopuillaan ja lyhyet sarjat saavat päätöksensä yksi toisensa jälkeen. Tänään torstaina (18.12..-14) päättyi fiktionaaliseen kirjakauppaan sijoittuva työpaikka-slice-of-life Denki-gai no Honya-san. Mitä olin mieltä sarjasta? Sen te kuulette nyt.

Sarja sijoittuu kuten alkubriiffissä sanoin, fiktiiviseen kirjakauppaan, Umanohoneen. (suom. Hevosen luu). Sarjassa seurataan työpaikan värikkään työntekijäkaartin arkea niin töissä kuin vapaalla. Pääosin tapahtumapaikkana on kuitenkin itse kauppa. Sarjan jaksot koostuvat 2-3 tarinasta ja niiden teema vaihtelee. Esim. yhdessä jaksossa on kauppojen välinen urheilupäivä, kun taas jossain toisessa voidaan käydä jotain todella hämmentävää, hyvänä esimerkkinä ensimmäisen jakson Sommelierin doukkarinvalintajakso.

Koska sarjassa ei ole kiinteää juonta, sarjan vahvin ja näkyvin puoli on hahmoissa. Kuten sanoin, hahmokaarti on värikästä ja heistä jokainen on ihan oma persoonansa.

Umio - Sarjan kiintiöotaku ja ainoa sarjan hahmoista, jolla ei ole lempinimeä. On tosi hyvä luonnostelemaan ja auttaakin sarjan yhtä hahmoa, Senseitä, toisinaan mangan piirtämisessä.
Umio – Sarjan kiintiöotaku ja ainoa sarjan hahmoista, jolla ei ole lempinimeä. On tosi hyvä luonnostelemaan ja auttaakin sarjan yhtä hahmoa, Senseitä, toisinaan mangan piirtämisessä.
Sensei - Umanohonen työntekijä ja vapaa-ajalla doujinshinpiirtäjä. Hänellä on taiteilijanimenä Jona Taro. Hänen unelmansa on tulla mahtavaksi manganpiirtäjäksi. 
Sensei – Umanohonen työntekijä ja vapaa-ajalla doujinshinpiirtäjä. Hänellä on taiteilijanimenä Jona Taro. Hänen unelmansa on tulla mahtavaksi manganpiirtäjäksi.
Kantoku - Nimensä mukaisesti (Ohjaaja) kuvailee ja pilailee työkavereidensa, etenkin Hiotanin kustannuksella. Yleensä mielletään meidän päähahmokaartimme johtajana.
Kantoku – Nimensä mukaisesti (Ohjaaja) kuvailee ja pilailee työkavereidensa, etenkin Hiotanin kustannuksella. Yleensä mielletään meidän päähahmokaartimme johtajana.
Hiotan - Hiotania ei varmaan tarvitse edes kuvailla. Hahmo on melkein jokaisen sarjan isorintainen kiintohahmo. Erittäin kömpelö ja Kantokun kiusaamisen kohde.
Hiotan – Hiotania ei varmaan tarvitse edes kuvailla. Hahmo on melkein jokaisen sarjan isorintainen kiintohahmo. Erittäin kömpelö ja Kantokun kiusaamisen kohde.
Sommelier - Saanut lempinimensä erittäin kovasta mangatietämyksestään. On sarjan hiljainen jätti ja puolustaakin ison kokonsa ansiosta pientä Rotten Girliä.
Sommelier – Saanut lempinimensä erittäin kovasta mangatietämyksestään. On sarjan hiljainen jätti ja puolustaakin ison kokonsa ansiosta pientä Rotten Girliä.
Rotten Girl - Tämä pienikokoinen tyttö on Rotten Girl, joka sai nimensä zombiaddiktionsa takia ja välillä se addiktio menee niinkin pitkälle, että hän luulee ketä vain vaappuvasti kävelevää zombiksi ja vetääkin sitä turpaan pesäpallomailallaan.
Rotten Girl – Tämä pienikokoinen tyttö on Rotten Girl, joka sai nimensä zombiaddiktionsa takia ja välillä se addiktio menee niinkin pitkälle, että hän luulee ketä vain vaappuvasti kävelevää zombiksi ja vetääkin sitä turpaan pesäpallomailallaan.
Kameko - Sanon lyhyesti: valokuva-addikti.
Kameko – Sanon lyhyesti: valokuva-addikti.
G-Men - Hän on näitä hahmoja, joilla on jokin pimeä salaisuus kovan ulkokuoren alla. Päivisin aikuisviihdekirjojen myyntitapoja tarkkaileva  nuorisotyöntekijä ja iltaisin/vapaalla kyseisten, varsinkin BL-genren kirjojen suurkuluttaja.
G-Men – Hän on näitä hahmoja, joilla on jokin pimeä salaisuus kovan ulkokuoren alla. Päivisin aikuisviihdekirjojen myyntitapoja tarkkaileva nuorisotyöntekijä ja iltaisin/vapaalla kyseisten, varsinkin BL-genren kirjojen suurkuluttaja.
Tsumorin - Umanohonen entinen työntekijä ja Kantokun ex-tyttöystävä.
Tsumorin – Umanohonen entinen työntekijä ja Kantokun ex-tyttöystävä.

Hahmojen välinen dialogi on ihan parasta. Välillä romanssi kukkii, välillä huumori ja välillä moepallot pomppii. Propsit siitä.

Sarjan animaatio ei ole parasta A-luokkaa, mutta studio yrittääkin mielestäni osoittaa tällä sarjalla, ettei kannata lähteä hakemaan kuuta taivaalta, silloin saattaa katsojat pettyä. Keskinkertainen animaatio on mielestäni tälle sarjalle vaan plussaa.

Sarjan soundtrack on todella helposti unohdettavissa, joten musiikkikaan ei ole sarjan vahvin puoli. Tosin sarjan ED jäi soimaan allekirjoittaneen päähän ainakin muutamaksi tunniksi jakson katsomisen jälkeen.

Loppujen lopuksi, Denki-gai no Honya-san on katsomisen arvoinen sarja, jos etsit sarjaa, josta saa mahdolliset helpot naurut surkeaa päivää parantamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s