Kemin Mangapäivä (11.10.2014) – Jefren silmin

Näin alkajaisisksi voin sanoa, että Kemin Mangapäivä on tapahtumana ihan kiva, mutta sieltä löytyy aina jotain kehitettävää. Itse olin siellä tällä kertaa ohjelmanpitäjänä ja paikallisen anime- ja mangayhdistyksen työntekijän roolissa. Työtehtäviini kuului lähinnä yhdistyksen pöydän luona lagailu. Ja tietenkin sen ohjelman pitäminen, jonka pidin ystäväni Mafukon kanssa.

Ohjelmamme käsitteli monelle meistä tuttua aihetta, School Days-animesarjaa, Puhuimme lähinnä siinä siitä, kuinka pahasti sarjan juoni ajoi sarjan kohti metsää. Luennon pidettyämme ystäväni kävi green roomissa ja voi pojat minkä löydön hän teki:

Joku cossasi School Daysin Makotoa!

Tämä cossaaja sitten kertoi, että mentiin sitten pitämään vihaluento School Daysista ja että hän olis tullu vaan kattomaan meitä vihasesti kun myö puhuttiin aiheesta negatiiviseen sävyyn. (No, jokaisella on oma mielipiteensä, tosin School Days on ansainnut ne vihat päälleen, koska se sarja muistuttaa enemmän sillisalaattia kuin animesarjaa).

Tähän väliin kevennyksenä Gugure! Kokkuri-sanista toinen päähahmo.

10472780_1561893460699600_3092812903759379307_n

Loppupäivä menikin lähinnä istuessa Anime- ja Mangayhdistys Aningan pöydänjuuressa jätkäporukalla pelaten 3DS:sän Super Smash Brosia, jonka Mafukolta sain samana päivänä.

Ostin myös asioita, joista kuva tässä:

IMG_0807

Ostin kuten kuvasta huomaatte, Yuki Nagaton figuurina, PlayStation kakkosen Okamin ja Neon Genesis Evangelionin DVD-boksin. Noihin meni yhteensä about 44€ plus sitten tapahtuman lopussa Ravintola Kukossa kävin juomassa yhden siiderin ja juttelemassa asioista muutaman kaverini kanssa.

Kemin Mangapäivän tilankäytöstä on pakko kyllä antaa noottia, nimittäin mielestäni oli erittäin typerää laittaa cossikisa ja lolita-muotinäytös siihen myyntipöytäsalin keskelle. Tämän vuoden maaliskuussa järjestettyyn Kitaconiin verrattuna, jossa kaikki enemmän tilaa vievät eventit/ohjelmat laitettiin toisen kerroksen saliin. Ymmärrän tosin, että Mangapäivä on pienempi tapahtuma, mutta haloo, ei kaikki ole kiinnostuneita lolitamekoista tai cosplayasuista. Jotkut ovat tulleet joko ostamaan tai myymään mangaa, animea tai mitä lie paikan päälle.

Tapahtuma itsessään oli oikein mukava ja oli mukava nähdä tuttavia vähän kauempaakin. Seuraava tämänkaltainen tapahtuma onkin minulla ensi vuoden Yukicon, jossa pidän ohjelmaa. Sieltä sitten (luultavasti) raporttia vähän isommalta porukalta kuin pelkästään minulta.

– Jefre Akemire

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s