Gravitation – Rakkauden ja musiikin sokkelossa

Valmistusvuosi: 2000 – 2001

Ohjaus: Bob Shirohata

Käsikirjoitus: Akemi Omode, Mamiko Ikeda, Michiko Yokote

Perustuu vuodesta 1996 vuoteen 2002 julkaistuun, Maki Murakamin samannimiseen mangasarjakuvaan

Päärooleissa: Tomokazu Seki, Kazuhiko Inoue, Ai Orikasa, Hiromi Tsuru, Yasunori Matsumoto, Fujiko Takimoto, Ryoutarou Okiayu, Takehito Koyasu, Kappei Yamaguchi, Haruna Ikezawa

Musiikki: Daisuke Asakura, Tomoko Shibuya, Daisuke Jinbou

Tuotanto: Masahiro Chiku, Yumiko Masujima

Animaatio: Studio Deen, SME Visual Works, Sony Magazines

Genre: Musiikki, romanttinen komedia, poikien välinen rakkaus

Kesto: 13 jaksoa

Kuvassa sarjan päähenkilöt, Shuuichi Shindou (vasemmalla) ja Eiri Yuki (oikealla).
Kuvassa sarjan päähenkilöt, Shuuichi Shindou (vasemmalla) ja Eiri Yuki (oikealla).

Shuuichi Shindou on nuori muusikonalku, joka haluaa ystävänsä Hiroshi Nakanon kanssa tulla yhtä kuuluisaksi kuin Nittle Gasper, legendan maineen saavuttanut kokoonpano. Temperamenttiselle ja naiiville Shuuichille uusi ja moniulotteinen musiikkimaailma on kuitenkin vasta alkua, sillä hän sotkeutuu erinäisten sattumusten kautta huippukirjailija Eiri Yukin elämään. Millainen luonne paljastuukaan kylmän ja ihmisiä vihaavan Eirin sisältä, ja estääkö se Shuuichia antautumasta tunteidensa vietäväksi?

Gravitation on kolmetoistaosainen animesarja, joka perustuu Maki Murakamin samannimiseen mangasarjaan. Sarja on yhdistelmä musiikkia, huumoria ja poikien välistä rakkautta. Tarina on yleisilmeeltään humoristinen, ja monet huumorikohtaukset rikkovatkin hyvän maun rajoissa joko järjen tai fysiikan lakeja. Tästä syystä Gravitation ei välttämättä sovellu vakavamielisille katsojille. Sarjassa on kuitenkin synkkiä hetkiä sen käsitellessä Eirin hankalaa elämäntilannetta ja hänen hankalaa suhdettaan Shuuichiin, joita katsojan on hankala ohittaa kevytmielisesti.

Gravitationissa on paljon huumoria, joka ei välttämättä iske kaikkiin katsojiin.
Gravitationissa on paljon huumoria, joka ei välttämättä iske kaikkiin katsojiin.

Gravitationissa on kuitenkin monia asioita, mitkä tekevät siitä viihdyttävän ja kiinnostavan: musiikki, huumori ja ääninäyttely. Shuuichin ja Hiroshin perustama Bad Luck – yhtye niittää sarjassa suosiota kappaleillaan, jotka piristävät ja tuovat lisää eloa jokaiseen jaksoon. Tämän lisäksi myös sarjan musiikki kokonaisuudessaan kuulostaa hyvältä ja on mukana tuomassa väriä pienellä budjetilla tuotettujen kohtausten tunnelmaan. Tunnelmaa elävöittää myös taidokkaat ääninäyttelijät, joista kaikkein mieleenpainuvimmiksi jäivät Tomokazu Seki temperamenttisena Shuuichina, Kazuhiko Inoue vakavana ja etäisenä Eirinä, Ai Orikasa ystävällisenä mutta arvoituksellisena levy-yhtiönjohtajana, Touma Seguchina, sekä Kappei Yamaguchi ylipirteänä ja jatkuvasti hassuttelevana Ryuuichi Sakumana, Nittle Gasperin laulajana. Sarjassa on myös muitakin värikkäitä ja sympaattisia hahmoja, joiden hyvistä roolisuorituksista vastaavat muun muassa arvaamatonta manageria, herra K:ta, ääninäyttelevä Ryoutarou Okiayu, Shuuichia rohkaisevan Hiroshin roolissa oleva Yasunori Matsumoto sekä Bad Luckin heikkohermoisen tuottajan, Sakanon, roolista vastaava Takehito Koyasu.

Sarjan edetessä Bad Luckin suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Kuvassa Shuuichin lisäksi Hiroshi (oikealla) ja Suguru Fujisaki (takana).
Sarjan edetessä Bad Luckin suosio kasvaa räjähdysmäisesti. Kuvassa Shuuichin lisäksi Hiroshi (oikealla) ja Suguru Fujisaki (takana).

Gravitation ei alkuasetelmiltaan juuri poikkea muista poikarakkaussarjoista, mutta sen vahvat puolet, huumori, musiikki ja kiinnostava hahmokaarti, saavat sarjan erottumaan edukseen. Toisaalta etenkin Shuuichin ja Ryuuichin luonteenpiirteet vesittävät toisinaan liikaa tunnearvoltaan potentiaalisia kohtauksia, joskin tämä on armahdettavissa, mikäli katsoja arvostaa monipuolista huumoria. Gravitation on kuitenkin viihdyttävä ja hellyttävä kokonaisuus, jonka parissa viihtyy alusta loppuun saakka.

GURABI

– Ode

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s